Slagersvak nr 1 2023

SLAGERSVAK NR 1 2023 39 SLAGERIJ IN BEELD: ANGELIQUE LEENDERS KEURSLAGER ‘EEN RESTAURANT EN SLAGERIJ IN ÉÉN: DAT ZIEN WIJ WÉL ZITTEN’ IN EEN TIJD WAARIN DE SLUITING VAN KLEINE WINKELIERS DOOR DE ENERGIECRISIS HET ZAKELIJKE NIEUWS DOMINEERT, BRENGT ANGELIQUE LEENDERS KEURSLAGER EEN VERFRISSEND TEGENGELUID. DE LIMBURGSE ONDERNEEMSTER HEEFT GROOTSE PLANNEN VOOR HAAR SLAGERIJ IN HET CENTRUM VAN VENRAY. “NA MAANDEN VAN PLANVORMING HEBBEN WE GROEN LICHT GEKREGEN OM IN HET NAASTGELEGEN PAND EEN RESTAURANT TE OPENEN, ZODAT WE SLAGERIJ, HORECA EN HET TRAITEURSCHAP VOORTAAN KUNNEN GAAN COMBINEREN” VERTELT ANGELIQUE ENTHOUSIAST. De 51-jarige Angelique is inmiddels vier jaar eigenaar van de slager waar ze daarvoor al jarenlang werkzaam was. Haar slagerswinkel bevindt zich in het winkelhart van Venray, met de schouwburg, een bioscoop en diverse horecagelegenheden en winkels naast de deur. Een ideale plek dus voor een restaurant dat is geënt op een hoge kwaliteit vlees. “De bakkerij naast onze winkel kwam te koop. Samen met mijnman Harm en dochter Roos zijn we gaan onderzoeken of het mogelijk was om een restaurant te realiseren in dat pand. Ik beschik zelf over dertig jaar horecaervaring en ook mijn dochter komt uit het restaurantwezen. Bovendien heb ik mijn slagerij altijd gezien als een soort van restaurant, met het traiteurschap”, verduidelijkt ze. “Door de oorlog in Oekraïne en de onzekerheid door de energiecrisis werden we wat belemmerd in de snelheid van ondernemen, maar we kunnen aan de slag. Een restaurant en slagerij in één: dat zien wij wel zitten!” SYNERGIEVOORDELEN Angelique geeft aan dat met de opening van een restaurant in het naastgelegen pand (met een doorgang tussen beide zaken) flink wat synergievoordelen behaald kunnen worden. “De slagerij en het restaurant gaan van dezelfde keuken gebruik maken. Daarnaast gaan we de koelingen veel anders en effectiever inzetten en positioneren. Daarnaast kun je verderf flink terugbrengen en er ontstaat een wisselwerking op het gebied van uitproberen. Als je nog nooit een côte de boeuf hebt bereid, dan durf je ‘m ook niet zo snel te bestellen. Maar als je ‘m eenmaal hebt geproefd in ons restaurant, dan durf je ‘m gerust het weekend erop eens zelf thuis uit te proberen”, vervolgt ze. “Mijn dochter Roos gaat het restaurant runnen en ik blijf samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de slagerij. Mijn man opereert vooral op de achtergrond. Hij doet de administratie en boekhouding.” De voorgevel van Angelique Leenders Keurslager op het Schouwburgplein in Venray Lees verder op de volgende pagina ►

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4