Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 18 EVENT Het was een mooie en geslaagde dag”, blikt persvoorlichter Josephine de Vries terug. “Het is elke keer prachtig om te zien hoe studenten stralen. Als je ziet hoeveel reacties zij krijgen uit het werkveld, dan is dat geweldig. De HAS Food Experience is er zodat het werkveld in contact kan komen met ‘BIJ DE HAS FOOD EXPERIENCE STAAT VERBINDING TUSSEN STUDENTEN EN HET WERKVELD VOOROP’ Op 30 januari konden foodprofessionals, waaronder slagers, tijdens de 16e editie van de HAS Food Experience in Den Bosch kennismaken met veelbelovende talenten die de arbeidsmarkt binnenkort gaan betreden. Onder het thema ‘Taste the Future’ werden ongeveer 90 vernieuwende oplossingen in food- en foodsystemen gepresenteerd, bedacht door getalenteerde studenten van de HAS green academy. food innovators. Zij kunnen tijdens deze dag zien wat studenten voor hun bedrijf kunnen betekenen. We zijn ooit begonnen met 17 projecten, terwijl we nu op ongeveer 90 zitten, met in totaal 140 studenten en waarbij steeds meer opleidingen betrokken zijn. Food Innovation, Food Technology, International Food & Agribusiness en zelfs Toegepaste Biologie. Allemaal leveren ze hun aandeel. Oud-studenten hebben ook een steeds grotere rol gekregen binnen het event. Zij laten zien wat ze na de opleiding zijn gaan doen en wat het ze gebracht heeft.” Bij de aftrap van het event sprak voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen de aanwezigen toe. “In de afgelopen jaren hebben we ervaren dat dit evenement een podium biedt voor de meest opmerkelijke ontwikkelingen in de foodbranche. Met meer dan 600 bezoekers van externe bedrijven en organisaties is het een bron van inspiratie voor de toekomst van de foodbranche. Ons streven is duidelijk. We willen actief deelnemen aan maatschappelijke WE ZIJN OOIT BEGONNEN MET 17 PROJECTEN. NU ZITTEN WE OP ONGEVEER 90, MET IN TOTAAL 140 STUDENTEN EN STEEDS MEER OPLEIDINGEN DIE BETROKKEN ZIJN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4