Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 3 COLOFON EN DE VISIE Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Koen Fens (hoofdredacteur) k.fens@gpmedia.nl Martijn Schwillens (redacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit- gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Vaktijdschrift SlagersVak heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 30,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2024 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche | Maart 2024 | 5e jaargang no. 1 | Prijs € 10,50 slagersvak Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (2590-082X) coverstory: ‘Wij willen de zichtbaarheid van Imperial in de markt verder vergroten’ Special INGREDIËNTEN & MAALTIJDEN / TAVOLA De Visie In gesprekken met professionals uit de slagersbranche komt steevast het verwijt naar voren: slagers zijn zo traditioneel. Men beweert dat zij voornamelijk vasthouden aan oude gewoontes en niet openstaan voor verandering. Tegelijkertijd beseffen slagers ook dat ze moeten meebewegen met de snel veranderende wereld. Om nieuwe doelgroepen aan te boren en om meer omzet te genereren, bijvoorbeeld. Een dilemma waar veel slagers voor staan. Maar laten we niet vergeten dat het slagersvak een eeuwenoud ambacht is dat gekoesterd moet worden. Velen vrezen dat vernieuwing ten koste gaat van de ambacht en kwaliteit. Maar is dat wel zo? Kunnen traditie en innovatie niet hand in hand gaan? Ik geloof van wel, en dit begint met kleine stappen. Als nieuwe hoofdredacteur van vaktijdschrift SlagersVak ben ik geconfronteerd met dit dilemma in de branche. Het is een vraagstuk dat steeds prangender wordt door de snelle veranderingen. Onlangs bij de HAS Food Experience werd ik overdonderd door de ideeën van studenten, die met innovatieve producten en concepten vijf jaar vooruitdenken. Een les die menig slager ter harte kan nemen. Verderop lees je een uitgebreid verslag van het event met drie projecten uitgelicht die voor slagers interessant kunnen zijn. Verrijking Nu ik even snel door deze uitgave blader, realiseer ik me dat het sowieso veel gaat over veranderingen en hoe daarmee om te gaan. Horecava, met zijn nadruk op robots, kunstmatige intelligentie en automatisering is daar een treffend voorbeeld van. Ook ligt in deze uitgave de focus op ingrediënten, maaltijden en op Tavola, wat over een paar weken plaatsvindt in Kortrijk. Misschien ben je niet gewend om dergelijke evenementen te bezoeken. Maar misschien is het juist daarom een perfecte eerste stap om verandering te omarmen. Verandering hoeft niet te betekenen dat we de traditie verliezen; het kan juist een verrijking zijn van het eeuwenoude ambacht. Koen Fens Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak k.fens@gpmedia.nl KUNNEN TRADITIE EN INNOVATIE NIET HAND IN HAND GAAN? IK GELOOF VAN WEL, EN DIT BEGINT MET KLEINE STAPPEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4