Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 40 SLAGERIJ IN BEELD Long covid In deze nieuwe, ruimere omgeving kwam de slagerij tot volle bloei, maar het werd voor Suzanne te massaal en te groot om direct betrokken te blijven bij de winkel. Nadat ze acht jaar geleden ziek werd en haar schildklier verwijderd moest worden, wat blijvende klachten met zich meebracht, besloot ze zich terug te trekken uit het winkelgedeelte. Ze stortte zich op – wat ze altijd al deed – het verzorgen van de boekhouding, administratie, reclames, social media, planningen en alles rondom het personeel. Daarnaast werkte ze nog enkele dagen mee in de keuken om alle maaltijden te bereiden. “Helaas heb ik drie jaar geleden corona opgelopen, wat heeft geresulteerd in long covid. Dit dwong mij te stoppen met fysiek werk. Tegenwoordig richt ik me daarom volledig op de boekhouding. Het was een moeilijke overgang, met weinig vooruitgang op het gebied van mijn fysieke welzijn. Ondanks dat blijf ik zo veel mogelijk betrokken bij de onderneming.” De winkel van Geert en Suzanne is georganiseerd ingedeeld, waarin duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende afdelingen met een plek voor de slagerij en een apart poeliersdeel. “Iedereen werkt op zijn of haar eigen afdeling, waardoor er een geordende en efficiënte werkomgeving ontstaat”, vertelt Geert. “De slagerij en poelier hebben hun eigen koelcel. Achter in de werkplaats werkt ‘onze’ Wesley, die gespecialiseerd is in worstmakerij. Bij de overname van de winkel waren de slagersafdeling en de poeliersafdeling al aanwezig. Ik heb het poeliersvak echt moeten leren door het te doen. Dat werd gemakkelijker dankzij een van de slagers, die ook al onder de vorige eigenaar hier werkte.” Befaamde bouillonsalade Slagerij van den Berk onderscheidt zich met een breed assortiment dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een selectie van mooie producten. Het aanbod varieert van vers vlees, dat met trots wordt gepresenteerd, tot een uitgebreid assortiment aan gevogelte, kazen, maaltijden en soepen. “Een kracht is dat ALS EEN KLANT OM EEN BIEFSTUKJE VAN 125 GRAM VRAAGT, SNIJDEN WIJ EEN BIEFSTUKJE VAN 125 GRAM AF. DIT ZORGT VOOR EEN STERKE BAND MET DE KLANT, WAARBIJ NIETS TE GEK IS VOOR ONS we veel vleeswaren nog zelf maken”, zegt Geert. “De befaamde bouillonsalade verdient een bijzondere vermelding, want die is al lange tijd geliefd onder de klanten en werd al verkocht door de vorige eigenaar. Verder werken we met hele runderen, die wekelijks rechtstreeks van de boer komen en volledig worden verwerkt door ons. Het minimaliseren van verspilling is essentieel bij onze bedrijfsvoering, waarbij niets van de runderen verloren gaat. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de kwaliteit, maar biedt ook klanten de zekerheid van de herkomst van hun vlees en zorgt ervoor dat we een mooie prijs kunnen hanteren voor onze klanten.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4