Slagersvak nr2-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 0 3 Voor u ligt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift SlagersVak. Een editie die volledig in coronatijd is geschreven. Een bijzondere periode waar geen enkele ondernemer aan het begin van het jaar rekening mee heeft gehouden. Gelukkig is er de afgelopen maanden veel gebeurd waar slagers vertrouwen uit kunnen putten. Veel ondernemers in onze branche hebben hun omzet aanzienlijk zien stijgen. Zo spraken wij met slagers die hun winkelomzet in maart, april en mei zelfs met een kwart zagen groeien. Voor de horeca gelden helaas andere normen en daarmee dus ook voor de slagers die het vooral van levering aan restaurants en cafés moeten hebben. Gelukkig blijken ook deze ondernemers zeer inventief, getuige het verhaal dat ik mocht optekenen bij Egro Horecaspecialisten in Utrecht (pagina 26-27). “Ik heb welgeteld één nacht wakker gelegen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een nieuw concept en in twee maanden tijd zijn we gegroeid naar 500 particulieren die regelmatig online van ons afnemen”, aldus positivo Bart Jan Wijsman. Juist in deze tijd heeft u behoefte aan positiviteit en als redactie hebben we daar gericht op ingespeeld met verschillende verhalen waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Er is in onze sector gelukkig een heleboel om positief over te kunnen zijn. Ondernemers, leveranciers en adviseurs die dagelijks bezig zijn met innovatie en verdere professionalisering van de slagersbranche, spelen daar handig en doelmatig op in. Door corona is er meer focus komen te liggen op hygiëne en voedselveiligheid. Maar dat is eerder een voordeel dan een nadeel. Of zoals onze columniste Marian Lemsom het heeft verwoord in haar column: “De consument staat er meer bij stil en dat biedt kansen voor de toekomst. Kansen omdat er vertrouwen is in de slager als specialist.” Met onze vaktijdschriften Meat & Co en SlagersVak staan wij midden in de vleessector, van industrie tot slagerswinkel. Wij staan de sector terzijde om de boodschap vanuit elke schakel van de keten te verspreiden. ‘Positief’ is wat ons betreft dan ook het woord dat uitstekend beschrijft hoe wij tegen de branche aankijken. Dat deze uitgave het thema ‘Corona. Nou en!’ heeft, is dan ook geen toeval. Het barbecueseizoen is begonnen en de maatregelen voor de horeca worden versoepeld. Ik wens u deze keer daarom niet alleen veel leesplezier toe, maar ook veel succes. Omarm de kansen en deel de positiviteit! C o l o f o n e n D e V i s i e De Visie “JUIST IN DEZE TIJD HEEFT U BEHOEFTE AAN POSITIVITEIT EN ALS REDACTIE HEBBEN WE DAAR GERICHT OP INGESPEELD MET VERSCHILLENDE VERHALEN WAAR U ALS ONDERNEMER UW VOORDEEL MEE KUNT DOEN” COVERSTORY EGRO: 'TOEN RUTTE DE LOCKDOWN AANKONDIGDE, HAD IK MIJN STRIJDPLAN AL KLAAR’ ... Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche | Juni 2020 | 1e jaargang no. 2 TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (2590-082X) slagersvak Special CORONA. NOU EN! Slagersvak nr 2 2020.indd 1 26-05-20 14:58 Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Martijn Schwillens (hoofdredacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sabine Weller (redacteur) s.weller@gpmedia.nl Sales : GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit- gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2020 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Martijn Schwillens Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak m.schwillens@gpmedia.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4