Slagersvak nr2-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 0 4 I n h o u d P. 26 COVERSTORY EGRO BV Egro BV is een mooi voorbeeld van een onderneming die zich niet voelt geremd door de coronacrisis. De horecaslagerij uit Utrecht dreigde door de lockdown een flink deel van zijn omzet te gaan verliezen, maar directeur-eigenaar Bart Jan Wijsman schakelde direct over op plan-B. “Ik heb welgeteld een nacht wakker gelegen. De dag erop hebben mijn vrouw Sylvia en ik een strijdplan ontwikkeld. Toen Rutte de lockdown aankondigde, konden wij direct schakelen. Gelukkig sloeg het uitgedachte concept meteen aan”, lacht Wijsman. P. 10 INTERVIEW GILLES Vleescentrale G. van Dalen opereert sinds dit voorjaar onder de naam Gilles. Daarmee heeft de totaalleverancier uit Schagen een volgende stap gezet richting een duurzame toekomst. “Vleescentrale was een naam die niet meer van deze tijd is”, vindt directeur-eigenaar Dick Wever. “Wij zijn slachterij, grossierderij en worstmakerij. Het concept ‘Vlees van Gilles’ is bij alle slagers in Noord-Holland al een begrip. Zodoende dat we zijn overgegaan naar de bedrijfsnaam Gilles.” P. 16 BEEFYGREEN: OESTERZWAMMEN ALS VLEESVERRIJKER Op verschillende kwekerijen in Brabant ontwikkelt en kweekt BeefyGreen oesterzwammen voor gebruik in de vleessector. Niet als vervanger van vlees, maar als vleesversterker, in het vlees of naast het vlees. “We kunnen allemaal kiezen voor vlees of géén vlees, maar nu ook voor iets minder vlees. Met een hybride oplossing kan hetzelfde verkoopvolume worden behaald en vlot een stap worden gezet in de maatschappelijk gewenste richting”, aldus Frank Nouwens van BeefyGreen. P. 21 ‘WIJ HELPEN SLAGERS OM TE GAAN MET RISICO’S’ Verzekeren is niet het meest sexy onderwerp. Toch is een goede polis meer dan een noodzakelijk kwaad, bezweert eigenaar Jeroen Bol van Mercurius Verzekeringen, dat is gespecialiseerd in (bedrijfs)verzekeringen voor slagerijen. Risico- inventarisatie en preventie zijn minstens zo belangrijk. “Goed verzekerd zijn, betekent dat je zorgeloos kunt ondernemen. Wij helpen slagers om slim om te gaan met de risico’s. Dat is waar wij goed in zijn.” 16 10 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4