Slagersvak nr2-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 17 bepaalde eisen, zodat een slager zich lokaal kan onderscheiden en hij meer in zijn kracht komt. Door een gedeelte van de verplichte inkoop los te laten, zorg je ervoor dat de ondernemer optimaal in de markt kan staan met een gewenst assortiment.” “Tegelijkertijd word je financieel beloond als je maximaal gebruikt maakt van leverancier De Waal. Dit hangt uiteraard af van de grootte van de winkel, maar dit kan oplopen tot substantiële bedragen”, vertelt Gelderblom. Hij geeft aan hoe een samenwerking nog meer gestalte kan krijgen. “Wij werken met een opstartpakket om de winkel meteen klaar te maken voor de franchise. Denk aan huisstijl, bedrijfskleding, maar bijvoorbeeld ook een openingsmagazine. Dat is een prachtig vormgegeven boekwerk met hoogwaardige fotografie, waarin het verhaal en de eigenheid van de slager naar voren komen. Waarin duidelijk wordt gemaakt dat het vlees afkomstig is uit onze eigen worstmakerij en waarin natuurlijk de openingsacties komen te staan. Elke slager heeft zijn eigen verhaal, maar niet iedere vakman kan dat goed naar buiten brengen. Zodoende helpen wij hem of haar hierbij”, zegt hij. “Neem de recente overname die wij begeleiden, waarbij een jonge ondernemer een zaak overneemt met een goede historie. In het openingsmagazine laten we al het goede van het oude voorbij komen plus alle eigenheid van de nieuwe slager. Zodoende wordt het een aanvulling op het oude vertrouwde. We gaan dus niet veranderen. Dat maatwerk is essentieel voor de toekomst van een onderneming.” Iedere ondernemer die instapt kan ook rekenen op een professioneel bedrijfsfilmpje. “Met professionele apparatuur en begeleiding. Een leuk filmpje waarin hij zijn klanten kan toespreken en dat gedeeld wordt op onze en de sociale media van de slager.” INTENSIEF TRAJECT Ondernemers krijgen via ‘Mijn Gelderblom’ toegang tot een online platform waar alle inhoudelijke en digitale communicatie zal plaatsvinden. “Met een interne webshop waarin onze partners (non-food) producten kunnen aanbieden. Daarnaast bevat het systeem veel marketingtools die zowel voor ondernemers als de formule van enorme waarde kunnen worden”, zegt Gelderblom. Die voegt tot slot toe: “Bij een vernieuwde formule hoort een nieuwe frisse huisstijl. Het nieuwe logo heeft een upgrade gekregen passend bij deze tijd. We hebben naast de uniforme uiting van het merk Gelderblom ruimte gemaakt om lokaal de naam van de ondernemer toe te voegen. Het credo ‘Slagers sinds 1984’ vertelt dat we inmiddels een club van bijna 25 slagers zijn, die al bijna veertig jaar actief zijn in de slagersmarkt. De huisstijl zal komend jaar geïmplementeerd worden bij onder meer onze eigen verpakkingslijn en toegepast worden op de nieuwe vestigingen.” Meer informatie: Gelderblom Franchise | +31 (0)6-83829202 (Jos Gelderblom) +31 (0)78-6817900 (Auke de Waal) | info@gelderblomfranchise.nl www.gelderblomfranchise.nl GELDERBLOM HEEFT EEN EIGEN FRANCHISERAAD Gelderblom is door middel van een beoordelingstraject erkend door de NFV De Nederlandse Franchise Vereniging. Naast de visie van de formule zijn de contractuele, juridische, en inhoudelijke onderdelen van de formule getoetst door een franchisecommissie. Vanuit het aspirant-lidmaatschap is Gelderblom inmiddels Erkend Franchisegever geworden. Voorzitter Gerrit van Woudenbergh vertelt namens de franchiseraad: “Gelderblom is geen wereldconcern, maar wil rustig en gestaag groeien door bewust te kiezen voor slagersondernemers met ontwikkelingspotentieel. De organisatie achter deze franchiseformule staat stevig. De professionaliseringsslag is gemaakt, dus iedere slager die zich erbij wil voegen, krijgt te maken met een zeer betrouwbare en betrokken franchisegever.” Jos Gelderblom ▶ Gerrit van ◀ Woudenbergh ▲ De nieuwe huisstijl van de franchise

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4