Slagersvak nr2-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 30 I n g r e d i ë n t e n Sinds 2014 geldt NSK als diervriendelijk alternatief voor de zogeheten plofkip. Samen met de pluimveehouders die NSK met succes op de kaart hebben gezet, wil Jumbo nu de volgende stap zetten. Abma: “Het is écht een mooi vooruitzicht dat we de leefomstandigheden van onze dieren verder kunnen verbeteren.” Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo, vult aan: “Inmiddels Gijs Vermeulen, culinair productontwikkelaar van Bresc, heeft jarenlang als chef-kok gewerkt en weet als geen ander dat de behoefte aan een alternatief voor verse pesto heel groot is. “We zijn jaren op zoek geweest naar een pesto met een enorm grote versbeleving. Het was een moeilijke opgave om een continue stroom tussen kwaliteit, prijs en houdbaarheid te creëren. Basilicum is niet lang houdbaar en verliest snel haar verse aroma’s. Uiteindelijk is het ons gelukt om met behulp van het telen in een verticale kwekerij, het hele jaar door verse basilicum te kweken met een constante kwaliteit.” VERTICALE KWEKERIJ Telen in een verticale kwekerij is een vorm van landbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van gestapelde kweeklagen. Naast dat de pesto vers is, wordt de basilicum ook nog eens duurzaam geteeld. In plaats van dat de basilicum JUMBO WIL IN 2023 VOLLEDIG OVERGESTAPT ZIJN OP SCHARRELKIP MET HET BETER LEVEN-KEURMERK VAN DE DIERENBESCHERMING. MET DE ERVARINGEN DIE ZIJN OPGEDAAN MET NIEUWE STANDAARD KIP (NSK) DENKT JUMBO EEN STERKE BASIS GELEGD TE HEBBEN VOOR EEN RELATIEF MAKKELIJKE OVERGANG NAAR DE EISEN VAN DIT BEKENDE KEURMERK. “DE EXTRA STAP DIE WE NU ZETTEN, ZORGT ONDER MEER VOOR NOG MEER LEEFRUIMTE EN TOEGANG NAAR BUITEN. SAMEN MET JUMBO BEREIDEN WE DIT NU VOOR”, ALDUS PLUIMVEEHOUDER RUURD ABMA. BRESC, SPECIALIST INKOELVERSEKNOFLOOK- ENKRUIDENPRODUCTEN, KOMT MET DE PREMIUM BASILICUM PESTO; EEN PESTO MET EEN SMAAKBELEVING DIE DE VERSE VARIANT EVENAART. IDEAAL VOOR VERSSPECIAALZAKEN EN MAALTIJDBEREIDERS DIE OP ZOEK ZIJN NAAR EEN SNEL EN VERS ALTERNATIEF. DE PREMIUM BASILICUM PESTO WORDT GELEVERD IN POTTEN VAN 450 GRAM, EEN BEWUSTE KEUZE ZODAT DE PESTO ZO LANG MOGELIJK VERS BLIJFT. JUMBO IN 2023 VOLLEDIG OVER NAAR SCHARRELKIP MET BETER LEVEN-KEURMERK PREMIUM BASILICUM PESTO: HET BESTE VERSE ALTERNATIEF VAN BRESC is bijna de helft van onze huismerkproducten waar kip in zit voorzien van het Beter Leven Keurmerk. Dit breiden we verder uit, zodat in 2023 alle huismerkproducten met kip zijn voorzien van het Beter Leven Keurmerk. Van verse scharrelkip tot tapas en conserven. Dierenwelzijn is een zwaarwegende pijler binnen ons duurzaamheidsbeleid. Samen met al onze klanten vinden wij het belangrijk dat de dieren waarvan onze eieren en vlees- en zuivelproducten afkomstig zijn een goed leven hebben of hebben gehad.” VOORUITSTREVEND De Dierenbescherming is enorm blij met de extra stap die Jumbo zet om vleeskippen meer welzijn te bieden. Directeur Co’tje Admiraal van de Dierenbescherming: “Jumbo was al eerder overgestapt op een langzamer groeiend ras en deze dieren kregen al de meeste ruimte ten opzichte van andere huismerkkippen van supermarkten. Met de keuze voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming krijgen de dieren nu ook een overdekte uitloop; dat is heel goed nieuws!” Ook Wakker Dier kijkt met een goed gevoel naar de overstap op het Beter Leven keurmerk. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “We zijn erg blij dat Jumbo deze stap zet voor de kippen.” wordt gekweekt in kassen die ruime velden in beslag nemen, zijn de kassen als een hoge toren opgestapeld. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk verkleind en hoeft de basilicum niet het hele jaar door vanuit verschillende landen te worden geïmporteerd. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en doordat er in Nederland verbouwd wordt, blijven de transportbewegingen beperkt. De basilicumplant wordt direct na het oogsten verwerkt, waardoor de verse aroma’s worden behouden. “Naast dat de pesto vers is, wordt de basilicum ook nog eens duurzaam geteeld.” Meer informatie: Bresc B.V Tel. +31 (0)183-200 000 | www.bresc.com | www.bresculinair.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4