Slagersvak nr2-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 5 P. 36 ‘AFWEGEN BEHELST MEER DAN ‘N ONSJE MEER OF MINDER’ De praktijk heeft geleerd dat veel slagerijen in Nederland en België nog veel handmatig wegen en ook de bijbehorende administratie met de hand doen of opslaan in een Excel- bestand. WeegBaas heeft al vele slagers voorzien van weegapparatuur, weegadministratie en bijbehorend advies. “Het koppelen van weeggegevens kan sinds kort ook volledig binnen de Cloud-omgeving. Met deze doorontwikkeling wordt de verkoop voor slagerijen, bijvoorbeeld via een webshop, nog gemakkelijker”, weet André Meerkerk van WeegBaas. P. 39 SLAGERIJ IN BEELD: DAAN RUIJTER Het vergt soms niet meer dan dik tien minuten om een goede indruk te krijgen van een slagerij. Dat is zeker het geval bij Uw Slager Daan Ruijter in het Noord-Hollandse dorp Obdam. In het korte tijdsbestek dat de eigenaar van de winkel -Daan Ruijter- een bestelling is wegbrengen, is het een komen en gaan van klanten. “Ik doe dingen graag op mijn manier. Ik heb een assortiment waarmee ik aantrekkelijk ben voor de mensen uit de buurt. En dat goed aansluit op de wensen van de consumenten in Obdam en de dorpen eromheen”, vertelt de 36-jarige slagersondernemer. 39 36 P. 31 ‘ER LIGGEN MOOIE TOEKOMSTKANSEN VOOR SLAGERS’ Ben van den Berg van PostmaVleeswaren voorziet eenmooie toekomst voor de slagersbranche in Nederland. De directeur-eigenaar van de worstenmakerij in Haarlem weet waarover hij spreekt. Van den Berg bekleedde allerlei functies binnen de nationale en internationale vleesverwerkende industrie en slagersbranche voordat hij rond de eeuwwisseling Postma Vleeswaren overnam. “Ondernemers mogen zich gerust wat meer beseffen dat de supermarkt de naastgelegen slager hard nodig gaat hebben in de toekomst. In die zin worden de rollen wat meer omgedraaid”, stelt hij.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4