Slagersvak nr2-2020 Online

S l a g e r s V a k n r 2 2 0 2 2 4 I n h o u d P. 10 INTERVIEW OSCAR SJOERDS Bickery Food Group is al meer dan dertig jaar marktleider op het gebied van kerstpakketten in de Benelux. Vanuit de zorgvuldig opgebouwde distributie van A-merken voor deze pakketten kwam van één van de leveranciers het verzoek of Bickery ook de distributie van Weber in Nederland voor haar rekening zou willen nemen. “Dat was eind vorig jaar. Inmiddels is er een innige samenwerking opgezet, waarbij we nu klaar zijn om de kruiden, rubs, flakes en sauzen van Weber te distribueren via het slagerskanaal”, vertelt commercieel directeur Oscar Sjoerds van Bickery. P. 13 CASESTUDY MKN BIJ HET QUELDERHUYS Voor de realisatie van een professionele keuken in het Quelderhuys op het eiland Texel rekende ondernemer-eigenaar Erwin Goënga op de expertise van Handelsonderneming Louter en MKN, dat in de productiekeuken twee 10-laags MKN FlexiCombi MagicPilot combisteamers en een FlexiChef van 100 liter neerzetten. “Wekelijks bereiden we hier 9.000 maaltijden die we afzetten via supermarkten, vakantieparken en zorginstellingen. Dankzij de MKN Technologie kan ik verse maaltijden produceren met de hoge kwaliteitsvisie die ik heb om het merk Quelderhuys in de diverse marktsegmenten te positioneren”, zegt Goënga. P. 21 COVERSTORY SPAKO FOOD MACHINERY Een nieuwe heer, nieuwe wetten. Met de overname door Thomas Waals en Rudolf van den Broek twee jaar geleden is Spako Food Machinery helemaal klaar voor de toekomst. Wat sinds 1 januari 2020 overeind is gebleven, zijn de korte lijnen, de Brabantse gemoedelijkheid en samen met klanten werken aan de juiste oplossing. “Spako is feitelijk een nieuw bedrijf, met allerlei nieuwe jonge mensen die met andere ogen tegen zaken aankijken en daarom onze klanten kunnen voorzien van de juiste oplossingen voor hun vraagstukken”, vertelt algemeen directeur Thomas Waals. 10 P. 19 ATELIER DU JARDIN Twee jaar na het winnen van de Gouden Tavola 2020, konden de groentepatés van Atelier du Jardin dit voorjaar eindelijk aan het grote (beurs)publiek voorgesteld worden. Mét succes want tijdens de proeverijen op Tavola 2022 in Kortrijk viel Atelier du Jardin bij de foodprofessionals meteen in de smaak. De patés zijn beschikbaar in vier smaken. 13 19

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4