Slagersvak nr 2 2023 Online

SLAGERSVAK NR 2 2023 24 VLEES & VLEESWAREN ‘IK WIL GRAAG DAT ONS HELE VERHAAL KLOPT’ Keurslagerij Spijkerman behoort al bijna tien jaar tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat ‘Livar Geselecteerd Specialist' is. Eigenaar Daan Spijkerman staat nu op het punt om zich te laten certificeren tot ‘Livar Geselecteerd Specialist met Krul’. Op dezemanier is de keten van producent tot consument gesloten, waardoor de herkomst van het varkensvlees volledig geborgd is. “Het is belangrijk dat we als slagers nog bewustere keuzes gaan maken. De consument gaat minder vlees eten en wij moeten hier als slager op inspelen door bewustwording te creëren.” “Onze slagerij gaat voor een assortimentsversmalling. Niet meer drie verschillende soorten kip, rundvlees of varkensvlees verkopen, maar op iedere productgroep een bewuste keuze maken en die ook uitdragen”, vertelt Spijkerman. “Daarbij denk ik dat we nog meer die ‘lekker eten winkel’ moeten worden. En daar zal ook een stukje plantaardig bij kunnen komen. Dat betekent niet dat wij de beste vegetarische burger van Nederland moeten verkopen, maar wij kunnen wel een mooi vegetarisch alternatief bieden voor de consument die een dag geen vlees eet. En als de consument dan in onze winkel is, dat deze juist voor andere dagen in de week wél dat stukje vlees meeneemt waarvan de herkomst bekend is.” Geselecteerd Specialist met Krul “Wij werken sinds 2001 met Livar. Mijn vader had in een blad een artikel gelezen en daarna contact gezocht. Sindsdien verkopen we structureel Livar. Dat begon met af en toe een middel en langzaam is dit meer en meer gegroeid. Totdat ik een paar jaar geleden echt de keus maakte om al mijn karbonades in de toonbank enkel van Livar te verkopen”, vervolgt Spijkerman. “In onze worstmakerij, die gerund wordt door mijn broer Henk, kopen we sinds vorig jaar vrijwel uitsluitend Livar in. Dit was voor mij een extra reden om de Keurslagerij te laten certificeren. Ik wil graag dat ons hele verhaal klopt en dat de keten gesloten is.” 100% Livar Spijkerman: “Doordat ik voor mezelf zeg: ‘Ik wil alles 100% Livar en ga alles laten certificeren voor de winkel’, krijg ik een stuk meer rust en duidelijkheid. Je bedrijf is daar niet zomaar op ingericht. Alleen al de weg daarnaartoe vind ik heel mooi en daar kun je je klanten ook in meenemen. Ik heb nu sinds een paar weken al mijn vers varkensvlees in de toonbank van Livar. Ik hoef nu niet meer te zeggen: ‘Ik heb alles van Livar behalve de varkenshaas, want er zitten er maar twee in een varken.’ Ik draai het nu om en zeg: ‘De prijs van de Livar-varkenshaas is een slag hoger en dat komt doordat er maar twee in een varken zitten. We willen het hele varken verwaarden’.” Spijkerman besluit krachtig: “Ik word blijer van dit verhaal omdat het mensen hun ogen opent.” Meer informatie: Livar BV Tel. +31 (0)88-548 27 83 | info@livar.nl | www.livar.nl Livar nu ook op de Waddeneilanden Slagerij Moormann & de Boer op Texel behoort sinds dit voorjaar tot de selecte groep slagerijen die zich 'Geselecteerd Livar Specialist' mag noemen. Slagerij Moormann & de Boer is de allereerste Livar Geselecteerd Specialist op de Waddeneilanden. “Wij zijn bijzonder trots op het predicaat en blij met de samenwerking met Livar”, aldus Kees Moormann. Katja de Boer: “Livar past perfect binnen ons assortiment, want of het nu rund-, varkens- of lamsvlees betreft, wij gaan altijd voor topkwaliteit vlees met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn en leveranciers die even vooruitstrevend zijn als wij.” Daan Spijkerman: ‘Ik wil alles 100% Livar.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4