Slagersvak nr 2 2023 Online

SLAGERSVAK NR 2 2023 41 Omdat Julie zelf geen beenhouwer is en ze zich samen met haar ouders in de toekomst op de uitbating van de winkel en broodjeszaak wil concentreren, ging de familie, samen met het overnamekantoor Aquis, op zoek naar een partner voor de groothandelsactiviteiten. “Op die manier kunnen we de toekomst van die tak veiligstellen”, gaat Julie verder. “Uiteindelijk kwamen we in contact met vleesbedrijf Bourgonjon, die de meest geschikte partner bleek te zijn. Het bedrijf werd afgelopen zomer overgenomen door Ronny Maertens, een telg van de bekende Brugse slagersfamilie Maertens.” Lokaal verankerd St. Pierre koos bewust niet voor een grote speler uit de sector. “We zijn blij dat we met Bourgonjon een partner gevonden hebben die lokaal verankerd is, de stiel goed kent en tegelijk ambitieus is. Op die manier wordt de kwaliteit verzekerd voor onze klanten. Bovendien knippen we de banden niet volledig door, want mijn vader zal nog een poos aan de zijde van Ronny Maertens blijven staan. Hij is voor veel van onze klanten ook een vertrouwd gezicht, al is het op termijn natuurlijk wel de bedoeling dat Ronny de fakkel overneemt.” Fusie zorgt voor meer efficiëntie De fusie tussen de twee bedrijven brengt alvast een nieuwe naam met zich mee: St. Pierre x Bourgonjon. “Op die manier maken we voor onze klanten duidelijk dat er voor hen weinig zal veranderen. Integendeel, onze dienstverlening zal nog verbeteren”, klinkt het bij Julie en Ronny. “De webshop wordt vernieuwd en we zullen een app lanceren, waarop elke klant zijn eigen profiel heeft en waarmee hij nog eenvoudiger en sneller zijn favoriete producten zal kunnen bestellen.” Nieuwe mogelijkheden Het personeel van St. Pierre en Bourgonjon werd begin deze week ingelicht en behoudt zijn job, met alle afgesproken voorwaarden. “Alleen zullen vanaf 1 mei de medewerkers van Bourgonjon mee de overstap naar Evergem maken, want alle productieactiviteiten zullen daar worden geconcentreerd”, geeft Julie nog mee. Voor slagerij St. Pierre in Gent betekent de fusie dan weer nieuwe mogelijkheden. “We kunnen er ons nu helemaal op focussen. Professionele klanten zijn weliswaar nog van harte welkom, maar dan uitsluitend voor broodjesbestellingen en charcuterieaankopen. Voor vers vlees moeten ze voortaan bij St. Pierre x Bourgonjon zijn”, besluiten Julie en Ronny. Meer informatie: St. Pierre x Bourgonjon | Tel. +32 (0)9-222 23 07 | info@st-pierre.be | st-pierre.be Julie Hamerlinck, Ronny Maertens en Christian Hamerlinck hebben de handen ineengeslagen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4