Slagersvak nr 2 2023 Online

SLAGERSVAK NR 2 2023 40 SLAGERIJ IN BEELD: ST. PIERRE X BOURGONJON Slagerij St. Pierre en vleesbedrijf Bourgonjon uit Gent zijn eind april een unieke samenwerking aangegaan. De vleesgroothandel van St. Pierre in Evergem fuseert met Bourgonjon. Die B2B-activiteit krijgt als nieuwe naam ‘St. Pierre x Bourgonjon’. “Dit is een nieuw hoofdstuk in onze nu al rijke historie. De fusie zal leiden tot meer efficiëntie en zal ook de dienstverlening naar onze bedrijfsklanten ten goede komen”, stelt Julie Hamerlinck van Slagerij St. Pierre. Zelf concentreert ze zich met haar ouders en haar team voortaan op de slagerij en broodjeszaak onder die naam. ‘EEN PARTNERSCHAP DAT CONTINUÏTEIT EN KWALITEIT GARANDEERT’ Slagerij St. Pierre in de Gentse stationsbuurt is een begrip. De wortels gaan terug tot 1967, toen de zaak startte als een kleine, lokale beenhouwerij. In 1986 kwam daar verandering in, want toen startte eigenaar Christian Hamerlinck ook met leveringen aan horeca, winkels en groothandels. Die B2B-activiteit werd een succes en om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, werd in 2017 een tweede productievestiging in Evergem geopend. “Mede dankzij die investering zijn we de voorbije jaren fors gegroeid. Maar die mooie cijfers zijn er niet vanzelf gekomen. Het is elke dag keihard werken”, stelt Julie Hamerlinck. ◀ Christian Hamerlinck aan het werk in slagerij St. Pierre in Gent

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4