Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 26 B r a n c h e n i e u w s NIEUWE APP MAAKT WERKEN MET DE HYGIËNECODE KINDERSPEL “Naast de temperatuurbewaking zijn we momenteel aan het kijken naar de slimme thermometer, die gemeten temperaturen direct doorgeeft aan, en vastlegt, in de app. Ook zijn we bezig met de ongediertebestrijding, met de slimme muizen- en rattevallen die aangeeft of er een vangst is. Dit zit nu in de testfase”, leggen de ontwikkelaars uit. DIGITALE TOTAALOPLOSSING Doordat dit allemaal in één app aanwezig is met de mogelijkheid van urenregistratie en personeelsplanning, is er voor slager nu dus een totaaloplossing om digitaal te gaan werken. “U kunt starten met een basispakket en later de uitbreidingsmodules aanzetten. Zodat het stapsgewijs ingevoerd wordt in uw eigen bedrijf.” Meer informatie via www.hygienecodeonline.nl HYGIËNECODE ONLINE HEEFT EEN NIEUWE APP. DEZE APP IS ZO EENVOUDIG MOGELIJK GEHOUDEN EN MEDE ONTWIKKELD OP BASIS VAN INPUT UIT DE PRAKTIJK. “WE ZIJN GEEN ICT-BEDRIJF, WIJ WETEN WAT ER GEBEURT BIJ DE GEBRUIKERS VAN DE APP, ZODAT ER IEDEREEN MEE KAN WERKEN IN DE PRAKTIJK.” KEURSLAGER TIM JANSSEN IS WINNAAR GEWORDEN VAN DE VAKWEDSTRIJD SPARERIBS TROPHY 2021. DE PAS 21-JARIGE SLAGER UIT GROESBEEK ONTVING BEGIN ZOMER DE EERSTE PRIJS VAN DEZE VAKWEDSTRIJD, DIE JAARLIJKS WORDT GEORGANISEERD DOOR KONINKLIJKE NEDERLANDSE SLAGERS. "EEN MOOI COMPLIMENT VAN DE JURY EN EEN BELONING VOOR HET HARDE WERKEN AAN DIT AMBACHTELIJKE PRODUCT", ALDUS JANSSEN. Barten’s Slagerij uit Zwijndrecht won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Beverdam uit Rijssen. Meer dan 80 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. Op basis van een keuring zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De jury zei over de winnende spareribs van Keurslager Tim Janssen: “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid. Ze zijn perfect met een goede malse bite. Echt een topper, complimenten!” Janssen zelf: “Wat ben ik trots en blij met dit resultaat! Voor de tweede keer staan wij in de finale en nu mogen wij ons winnaar noemen.” DE KEURING De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Simon Kuijper en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury over de keuring: “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden met een juiste kruiding. Dit zijn stuk voor stuk uitnodigende spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.” TIM JANSSEN WINT SPARERIBS TROPHY 2021 ▲ Tim Janssen (met beker) is de winnaar van de Spareribs Trophy 2021

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4