Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 5 P. 39: SLAGERIJ IN BEELD - DENNIS VAN DE VEN Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven lijkt zo uit de ansichtkaart van Wim Sonnevelds liedje ‘Het Dorp’ te zijn gekropen. Niet dat de dorpsslager uit Schijndel ouderwets is, in tegendeel zelfs. Maar de nostalgische uitstraling en historische elementen van de winkel zijn ondanks een moderniseringsslag enkele jaren geleden een duidelijke meerwaarde gebleken. “Sfeer creëren en mensen enthousiast maken, vind ik belangrijk. Een steriele en strakke slagerij is niets voor mij. Het mag best een beetje stressig zijn. Echt Brabants, levendig en gezellig dus”, zegt eigenaar Dennis van de Ven. P. 36 KONINKLIJKE RUIG Al jaren lezen we: vlees moet duurzamer. Dierenwelzijn, milieu en foodmiles worden jaar na jaar belangrijker. Maar hoe combineer je deze drie pijlers met elkaar? Het antwoord is simpel: kies voor echt wild uit de vrije natuur van Europa. Het kwaliteitslabel Jagerstrots, dat wordt gevoerd door familiebedrijf Koninklijke Ruig, garandeert naar eigen zeggen het beste vlees met optimale duurzaamheid. “Ons wild heeft een vrij leven in de natuur gehad, veel bewogen, zelf voedsel bij elkaar gesprokkeld en voor nageslacht gezorgd. Dit zorgt voor een bijzondere smaakbeleving.” 36 39 P. 32 BLYCK LECKERNEYEN Blyck Leckerneyen timmert hard aan de weg. De ingeblikte stoofpotjes van Blyck hebben een vaste plek verworven in het assortiment van enkele supermarktketens. Reden voor het bedrijf van oprichter-eigenaar Milo Borghans en chef-kok Martijn Kok nu door te pakken met een eigen lijn stoofpotjes voor slagerijen en versspeciaalzaken: ‘Voor de slager’. “Alles wordt op grootmoeders wijze bereid en alle stoofpotten van Blyck Leckerneyen zijn vrij van conserveringsmiddelen en e-nummers, waardoor het behalve lekker ook gezond is”, benadrukt Borghans.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4