Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 4 I n h o u d P. 12 EURO POULTRY Een slagersondernemer die zoekt naar een betrouwbare, kwalitatieve ‘one-stop’-partner voor alles wat met gevogelte te maken heeft, kan gerust een beroep doen op Euro Poultry. “Wij bieden het hele assortiment gevogelte-producten van A tot Z aan onder de naam Top Table”, vertelt Jan Quakernaat, Field Manager Benelux bij Euro Poultry. “Met de garantie dat ons volledig assortiment gebaseerd is op een unieke wijze van garen, waardoor we een zeer smaakvol kwaliteitsproduct bieden, dat eenvoudig en snel gereed is om te serveren.” P. 17 LIVAR Een groeiend aantal slagerijen in Nederland stapt over op het varkensvlees van het Limburgs Kloostervarken, beter bekend als Livar. Door een zeer duurzame manier van opfokken, beschikt het Limburgse vleesmerk over het ‘Drie Sterren Beter Leven’-keurmerk. Wat zijn de filosofie en de onderscheidende kracht van het merk en welke plannen heeft Livar voor de toekomst? Vaktijdschrift SlagersVak ging op zoek naar antwoorden in Abdij Lilbosch in Echt. “Toen we ruim twintig jaar geleden begonnen, werden we voor gek verklaard”, zegt Jos Tobben van Livar. P. 22 COVERSTORY: GUY TROCH IMPORT Binnen de Belgische vleessector geniet Guy Troch Import, specialistisch importeur van premium vleeswaren uit omringende landen, een hoge naamsbekendheid. De onderneming voegt regelmatig nieuwe kwaliteitsproducten toe aan het mooie productgamma, dat zijn weg vindt naar verschillende slagerijen en traiteurs. Thans verlegt het familiebedrijf uit Wetteren de focus (ook) meer naar de Nederlandse markt. “De consument wil verwenmomenten beleven met familie en vrienden en kiest daarom steeds vaker voor hoogkwalitatieve charcuterie”, stelt sales manager Nicolas Troch. 12 P. 27 DERKS BEDRIJFSWAGENS Derks Bedrijfswagens biedt al dertig jaar een passend antwoord op elk mobiliteitsvraagstuk dat ondernemers hebben. Zo ook voor slagerijen, traiteurs en cateraars. “Er zit een groot verschil tussen slagers die zelf uitbenen en dus veel op en neer rijden tussen het slachthuis en de slagerij, of slagers die juist veel aan catering en lokale bezorging doen. Beiden hebben ze echter een vervoersbehoefte waarin wij voorzien”, stelt Ruud Derks van het familiebedrijf. 17 27

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4