Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 17 zoals binding, kleurbehoud en conservering. Maar wij hebben voor alle e-nummers een natuurlijk alternatief gevonden. Zodoende smaakt het vlees zoals mensen zijn gewend, maar het bevat dus geen schadelijke grondstoffen. Daar gaan wij als ‘1906 - Makers van Charcuterie’ prat op.” Het bedrijf wil ook qua personeelsbestand graag een afspiegeling van de huidige maatschappij zijn, stelt Hakvoort. “Het is uiteindelijk ook ons doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons in dienst te nemen.” IDEAAL VOOR HET SLAGERSKANAAL In navolging van horeca en specifieke detailhandel richt ‘1906 - Makers van Charcuterie’ nu zijn pijlen op het slagerskanaal. “Vanwege onze manier van werken, de eerlijke grondstoffen en de vele handarbeid, hebben onze producten een hogere kostprijs. Je zou zeggen: ‘Dat remt de verkoop in het ambachtelijke slagerskanaal.’ Ook in de slagerssector is echter een groot tekort aan personeel en vakmensen. Bijna niemand heeft nog een eigen worstmakerij. Als je de factor arbeid doorberekent, zijn onze ambachtelijke producten helemaal niet zo duur. En je krijgt via ons ook nog eens vlees met een eerlijke herkomst en een goed verhaal erachter, dat zich gemakkelijk laat doorvertellen naar je eigen klanten”, zegt Hakvoort. “Onze slogan is: ‘Aandacht geeft smaak.’ Wij maken bij ‘1906 - Makers van Charcuterie’ ambachtelijk producten die heel goed passen bij slagers. Producten waarmee we een tekort aan vakmensen ondervangen. Plus we geven extra verwaarding aan het product, omdat er alleen natuurlijke kruiden en additieven worden toegevoegd. Er zitten geen e-nummers in onze slagersvleeswaren en worstsoorten. Toch boeten we niets in op kleur, smaak en kwaliteit. Slagerijen zijn altijd welkom om met ons kennis te komen maken in Maartensdijk, maar dit najaar zijn we ook als standhouder aanwezig op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten.” “WIJ MAKEN BIJ ‘1906 - MAKERS VAN CHARCUTERIE’ AMBACHTELIJK PRODUCTEN DIE HEEL GOED PASSEN BIJ SLAGERS. PRODUCTEN WAARMEE WE EEN TEKORT AAN VAKMENSEN ONDERVANGEN. PLUS WE GEVEN EXTRA VERWAARDING AAN HET PRODUCT OMDAT ER ALLEEN NATUURLIJKE KRUIDEN EN ADDITIEVEN WORDEN TOEGEVOEGD” “Overigens kunnen we bij ‘1906 - Makers van Charcuterie’ voor slagers heel gemakkelijk de receptuur van hun worsten en vleeswaren omzetten naar een e-nummervrij product. Wij zijn zelf ook echte slagers, dus we weten wat deze doelgroep qua producten nodig heeft om succesvol te kunnen zijn. De enige restricties zijn de volume die een slager beoogt en de eis dat wij de grondstoffen kiezen. Met een relatief kleine batch van 20 tot 25 kilo kunnen wij al uit de voeten.” UITGEBREID PRODUCTASSORTIMENT ‘1906 - Makers van Charcuterie’ heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit drie soorten producten: Patés, Oer-Hollandse Charcuterie en Convenienceproducten. “Wij maken de klassieke patés op Franse wijze, grof van structuur en sterk van smaak”, vertelt Hakvoort. “Qua charcuterie hebben we doelbewust gekozen voor gekookte en gerookte worsten. Gedroogde worsten hebben we niet. Onze ossenworst, achterham en pastrami zijn erg populair, maar we bieden meerdere vleeswaren.” De convenienceproducten zijn vooral bedoeld voor de horeca en grootverbruik. “Dat gaat om kant-enklare vleesbereidingen en vleescomponenten. Een soort van pre-fabricaat waar iedereen in de keuken mee kan werken. In de horeca zijn koks moeilijk te vinden. Zodoende dat steeds meer restaurants op zoek zijn naar hoogwaardige vleescomponenten.” Meer informatie: 1906 - Makers van Charcuterie | Tel. +31 (0)85-800 1906 | info@1906makersvancharcuterie.nl | www.1906makersvancharcuterie.nl Standnummer Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022: 029

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4