Slagersvak nr3 2022 Online

Sl a g e r sVa k n r 3 2 0 2 2 48 Sl a g e r i j i n Be e l d: Vl e e s c h m e e s t e r Ro t t e r d a m ‘HET IS DUUR MAAR OOK GEWELDIG’ Demelza vult aan: “Ouwetutten over de prijs doen onze klanten hier in Rotterdam eigenlijk nooit. Maar als je ze een luxebroodje vlees belooft, moet het wel een luxebroodje vlees zijn. Daarom zitten onze broodjes vol met vleesbeleg. Bij het tankstation betaal je 7,50 euro voor een broodje en dan moet je het beleg zoeken. Maar als je broodje duur is, moet het wél geweldig zijn. En trouwens, als het goedkoop is en niet lekker, komen ze ook niet terug. Voor iets wat lekker is, komen ze echter altijd terug. Altijd. Of dat nu is voor een broodje of juist voor hun vlees en vleeswaren in onze winkel.” Bijkomend voordeel, zo verheldert Demelza, is dat ‘alles wat op die super dikke broodjes gaat in eigen productie wordt gemaakt’. “Zodoende is onze kwaliteit hoog en constant. Klanten krijgen waar voor hun geld, maar omdat we nu ook horeca hebben, is daar een gezelligheidsfunctie aan toegevoegd. Nadat ze de kinderen naar school hebben gebracht, komen ze even op het terras zitten als ze hun vlees komen kopen. En rond lunchtijd doen mensen hun boodschappen en eindigen dan bij ons op het terras voor een broodje en een drankje. Ook bouwvakkers die hier in de buurt werken, weten ons goed te vinden.” ‘PROEVERIJ VAN DINGEN UIT JE WINKEL’ Bijvangst is dat Vleeschmeester Rotterdam-Hillegersberg ook een ander type klanten verwelkomd. “Mensen die voorheen in de winkel kwamen, zitten nu op het terras. Ons horecagedeelte is een mooie proeverij van de dingen die we in onze winkel verkopen. Waar we wel aan hebben moeten wennen, is het gedrag van onze klanten. Een horecaklant vindt een broodje van tien euro prima maar zeven euro voor een kilo gehakt veel te duur, terwijl degene die gemakkelijk een tientje uitgeeft voor vier rundvleesburgers drie euro voor een koffie op het terras te veel vindt. Een horecaklant is echt heel anders dan een winkelklant. Net zoals ons personeel achter de toonbank niet zomaar het terras kan lopen en ons horecapersoneel niet zomaar kan inspringen in de slagerij. Het zijn twee verschillende werelden en zo vliegen we zo ook aan. Maar de synergie is natuurlijk groot”, weet Dominique. Hij benadrukt: “Vlees blijft altijd de hoofdmoot! We willen niet hebben dat mensen zeggen: ‘Ik ga niet naar die slager, want dat is net een kroeg.’ Schoenmaker blijft bij je leest. We zijn en blijven een slagerij, maar met een horecagedeelte. Vlees, broodje, drankje…” Dominique is niet bang om de hoofdprijs te vragen, maar de kwaliteit van zijn vleesproducten en het verhaal erachter zijn dan ook onderscheidend, veronderstelt hij. “Wij halen onze varkens in Frankrijk, waar ze nog écht ruimte hebben en de hele dag buitenlopen. Dat zorgt voor een kwalitatief beter stuk vlees met meer smaak. Onze runderen komen van geselecteerde boeren uit Nederland en ons kippenvlees komt van Tante Door, het beste concept dat ons land kent, vind ik.” Vleeschmeester laat al zijn vlees elders slachten en verwerkt de technische delen in de productiefaciliteit onder de winkel in Rotterdam. Demelza zegt tot slot: “Deze horecaformule doet onze goede naam en franchiseformule eer aan. Als je een broodjeszaak hebt, moet je het vlees inkopen. Het duurste ingrediënt op een broodje, vlees, kunnen wij echter tegen inkoopprijs aanbieden. Als het concept aanslaat, gaan we het zeker uitrollen naar andere franchisers in het land. Maar het moet natuurlijk wel bij je winkel en locatie passen. Het is niet voor niets dat wij onze hoogste omzet tussen 16.00 en 18.00 uur draaien. Dan komen de mensen uit de buurt hier hun verse avondmaaltijd kopen. Maar we hebben ook winkels waar de mensen vooral voor het vlees komen. Zodoende dat we dit een pilotstore noemen. Wij dringen onze franchisenemers nooit iets op, maar we kijken samen met een ondernemer of hetgeen dat succes brengt ook bij hem of haar past.” Meer informatie: Vleeschmeester Rotterdam | Tel. +31 (0)10-422 2194 info@vleeschmeester.nl | www.vleeschmeester.nl De slagerij in Rotterdam-Hillgersberg

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4