Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 27 slagerij vol met vleeswaren en vlees. Tegenwoordig biedt een slager maaltijden, soepen en sauzen. Hij of zij is veel meer voorbereid voor de moderne huishoudens, die minder tijd hebben in de keuken. Slagerijen vragen steeds meer om grotere ketels en geautomatiseerde oplossingen. Het is voor ons ook erg leuk om met kleinere bedrijven zaken te doen. Zij hebben vaak specifieke vraagstukken waarmee onze engineers aan de slag gaan en die wij daarna ook kunnen toepassen in onze standaardoplossingen.” Spako Food Machinery onderscheidt zich volgens Thomas van andere machinemerken op basis van productiecapaciteit. “Wij kunnen supersnel iets bouwen. Zo hebben we onlangs een klant in Engeland, die een productielijn voor het gieten van sauzen over groenten zocht, geholpen met een lijn die we in tien weken ontwikkelden. En ook de prijs-kwaliteit is uitstekend, want wij trekken klanten niet het vel over de oren. Wij hebben hier de slagkracht om grotere volumes machines te draaien. Het enige wat hier altijd gelijk blijft, is de kwaliteit. Daar is geen discussie over mogelijk. Er hangt onze naam aan, dus het moet goed zijn. Soit”, zegt Thomas. “Wij kunnen zowel kleine als grote machines in veelvoud bouwen vanwege de modulaire opbouw. Het moer raar lopen als we iets niet kunnen realiseren. Of het nu om een rooster of een complete productielijn gaat. Je zult maar eens niet geholpen worden door een klant. Zo’n bedrijf willen wij niet zijn. Wij zijn er om mensen te helpen. Maar we focussen ons natuurlijk wel op waar wij goed in zijn. Voor een koelkast of koelcel of een kleine oven verwijzen we naar partners waarmee we samenwerken. Maar als het aankomt op procesoptimalisatie op het gebied van onder andere koken, roken en bakken, mengen, mixen, in-uit-doseren en terugkoelen, dan zijn mensen bij Spako aan het juiste adres. Aan de achterkant zijn we continu in ontwikkeling. Wat kan er duurzamer, gemakkelijker, sneller en efficiënter? Wij leren continu van nieuwe projecten en daar profiteren onze klanten van. Wij zijn nog steeds een relatief klein familiebedrijf, maar wij leven voor technisch uitdagende vraagstukken. Ongeacht de grootte van iemands bedrijf kijken wij mee wat het beste bij zijn of haar processen past en demonstreren dan de juiste oplossing. Het is nu aan ons om de markt nog beter te benaderen.” Deelname aan beurzen Voor de ‘marktbenadering’ neemt Spako Food Machinery volgend jaar mee aan Anuga FoodTec 2024. Als voorschot op deze internationale beurs, is Spako dit najaar als standhouder te bewonderen tijdens Meat Expo (24-27 september in Kortrijk Xpo) en de VAS-beurs (25-26 september in Amsterdam). Thomas besluit: “Onze nieuwe combikast met koeling zal ons pronkstuk zijn op Meat Expo, waar we ook nog een aantal type ketels presenteren waarmee slagers, die meer variëteit in hun winkelaanbod wensen, uitstekend uit de voeten kunnen. En op de VAS staan we met een kookketel en een TouchSmoke-rookkast.” Meer informatie: Spako Food Machinery Tel. +31 (0)493-35 21 80 sales@spako.nl www.spako.nl Stand VAS-beurs: C040 Stand Meat Expo: 490

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4