Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 30 VOORBESCHOUWING VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN Het interviewmet Evelien vindt zo’n tweeëneenhalvemaand voor de start van beurs plaats. De beursmanager moet dan nog op vakantie gaan, maar ze oogt ontspannen. “Als je de plattegrond van de beurs pakt van precies een jaar geleden en legt die naast de plattegrond van nu, en je ziet dan het verschil in de nog beschikbare plekken: dat is echt enorm groot. In de goede zin van het woord. De beursvloer is voor de 2023-editie snel volgelopen. Vorig jaar zaten we bij de start van de beurs op zo’n 270 exposanten en dit jaar gaan we over de driehonderd deelnemers heen”, lacht ze. “Het werven gaat meestal wel vanzelf, maar dit jaar ging het nog net iets gemakkelijk. De AGF-sector is zeer goed vertegenwoordigd. Verder verwelkomen we enkele leveranciers van verpakkingen en ook het aandeel vleesaanbieders groeit flink. De diversiteit die zo kenmerkend is geworden voor de versbranche komt nadrukkelijk terug op de beursvloer.” ‘DE DIVERSITEIT DIE ZO KENMERKEND IS VOOR DE VERSBRANCHE ZIE JE TERUG OP ONZE BEURS’ De Vakbeurs Foodspecialiteiten groeit. De organisatie verwelkomt voor de volgende editie, die plaatsvindt op maandag 2 en dinsdag 3 oktober in Expo Houten, meer exposanten dan ooit tevoren. De populariteit is volgens beursmanager Evelien de Ruijg te danken aan het feit dat verswinkels hun aanbod steeds verder uitbreiden met foodspecialiteiten. “Versspeciaalzaken veranderen continu. Slagerijen zijn foodwinkels geworden, waar de klant ook terecht kan voor kaas, maaltijden, salades en olijfolie. De diversiteit die je terugziet op onze beursvloer zie je terug in de winkels. En andersom.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4