Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 5 30 35 42 48 P. 48 SLAGERIJ IN BEELD: JEPSE HEETKAMP De slagerij is een ambacht van traditie en vakmanschap. Niet alleen in Nederland, maar volgens slager Jepse Heetkamp ook daarbuiten. De 26-jarige Deventerse besloot om tien weken met een tot een minicamper omgebouwde Volkswagen Caddy door Europa te reizen om het slagersvak over de grens te ervaren. P. 30 VOORBESCHOUWING VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN De Vakbeurs Foodspecialiteiten groeit. De organisatie verwelkomt voor de volgende editie, die plaatsvindt op maandag 2 en dinsdag 3 oktober in Expo Houten, meer exposanten dan ooit tevoren. De populariteit is volgens beursmanager Evelien de Ruijg te danken aan het feit dat verswinkels hun aanbod steeds verder uitbreiden met foodspecialiteiten. P. 35 CASESTUDY: UNILEVER FOOD SOLUTIONS Voor de bereiding van soepen, sauzen en maaltijden werkt Poleij Keurslager en Verstheater met (basis)producten van Unilever Food Solutions. “De componenten en ingrediënten die we gebruiken, moeten aansluiten bij het hoge niveau dat we nastreven. Zodoende doen we een beroep op Unilever, dat prima basisproducten biedt.” P. 42 REPORTAGE BIJ DUROC D’OLIVES Duroc d’Olives is een begrip in slagersland en wint nog steeds aan populariteit. “Wij hebben vijftien jaar geleden bewust ingezet op een varken dat lekkerder is. Dus niet sturen op de laagste kostprijs, maar gericht inzetten op een mals, smaakvol en gezond stukje varkensvlees”, vertelt ir. Filip Van Laere van Duroc d’Olives.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4