Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 8 BRANCHENIEUWS De With Maaltijden, opgericht in 2006 als onderdeel van De With Slagerij en gerund door Thomas de With (derde generatie), en De Kroes uit Almere, ook opgericht vanuit een slagerij en onder directie van Peter de Vos, zijn beiden actief als producent voor onder andere versspecialisten, foodservice en retail. Verbeteringen doorvoeren De Kroes wil zich opwerpen als sparringpartner voor alle foodspecialisten en -ondernemers. Hiervoor wordt continu gekeken naar mogelijkheden voor het doorvoeren van verbeteringen om gezondere menu’s samen te stellen, meer variatie te bieden en verspilling te voorkomen, zónder in te leveren aan ambachtelijke kwaliteit. De krachtenbundeling komt als een kruisbestuiving voor beide bedrijven en bevordert de doorontwikkeling van de productcategorie met het behoud van de eigen sterktes. “De With ken ik als gespecialiseerd ambachtsbedrijf dat qua kennis, kunde en passie goed aansluit op de visie van De Kroes. Met deze stap kunnen we gezamenlijk met onze klanten de groeiambitie waarmaken.” Thomas de With voegt toe: “Er is zoveel gezamenlijk talent, kennis en passie dat dit voelt als een doorpakmoment voor De With Maaltijden.” Meer informatie: De Kroes Tel. +31 (0)36-539 73 10 | info@dekroes.nl | www.dekroes.nl DE WITH MAALTIJDEN EN DE KROES BUNDELEN KRACHTEN De With Maaltijden en De Kroes hebben per medio september hun krachten gebundeld. Vanuit een gezamenlijke visie om de categorie van ambachtelijke maaltijdschotels uit te bouwen op een lokale en duurzame wijze, versterkt De Kroes haar propositie en biedt het een stevige basis om op de veranderende marktbehoeften te blijven inspelen. “Door deze samensmelting creëren we synergie en ontstaan mooie kansen op het gebied van verse maaltijden voor onze klanten”, stelt directeur Peter de Vos van De Kroes. Slagers uit het hele land kunnen hun rookworst (fijn, grof of speciaal) laten keuren door professionele keurmeesters. Dit is voor de ambachtelijke slager de ideale voorbereiding voor het rookworstseizoen. De beste rookworsten worden bekroond en maken kans op de felbegeerde kampioensprijs: De Bronzen Rookworst. “Vorig jaar zijn er maar liefst 148 worsten bekroond met een beker”, vertelt Rozemarijn van het secretariaat enthousiast. “Dit jaar hopen we natuurlijk weer op zoveel deelnemers, en mogelijk nog meer prijswinnaars.” Naast de gouden bekroningen zijn er nog zes kampioenen benoemd voor de verschillende categorieën. Meer informatie: Arnhem Rookworststad Tel. +31 (0)341-700209 | info@arnhemrookworststad.nl | www.arnhemrookworststad.nl WIE WINT DE 49STE EDITIE VAN ARNHEM ROOKWORSTSTAD? De voorbereidingen voor de 49ste editie van Arnhem Rookworststad zijn in volle gang. De keurmeesters zijn ingelicht en de Bronzen Rookworst voor de winnaar van deze vakwedstrijd is gemaakt. De keuringen hebben medio september plaatsgevonden. De prijsuitreiking is op zaterdag 14 oktober. ▲ De door slagers ingeleverde rookworsten – fijn, grof of speciaal – worden gekeurd door professionele keurmeesters

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4