Slagersvak Nr4-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 4 2 0 2 1 12 R e p o r t a g e DÉLIFRANCE IN UW SLAGERIJ Den Hartog benadrukt: “Het shop-in-shop-concept dat we op dit moment ontwikkelen met Délifrance is een mooi voorbeeld van conceptontwikkeling waarmee de slager de mogelijkheid geboden wordt om extra omzet te genereren. De kwaliteit van de slager wordt gecombineerd met een A-merk. Een sterke naam op het gebied van brood. Ideaal dus voor de professionele verkoop van luxe broodjes in de slagerswinkel, want de lekkerste vleeswaren heeft de slager zelf al in huis.” De slogan van het concept is dan ook veelzeggend: ‘De lekkerste belegde broodjes koop je tenslotte bij de slager.’ “Het vergt een andere benadering”, lacht Den Hartog, “maar het is een exclusief concept, waarbij slagerijen door de verkoop van luxe broodjes hun omzet en marktgebied kunnen vergroten . De consument die op zoek is naar een eetmoment komt bij je over de vloer. Je boort zodoende een nieuwe doelgroep aan, die mogelijk ook blijft hangen als vaste klant van je slagerij dankzij de verkoop van luxe broodjes in samenwerking met een professionele partner als Délifrance. Op die manier kunnen slagerijen hun omzet en naamsbekendheid een boost geven.” Het shop-in-shopconcept is een samenwerking tussen De Waal en Délifrance. “Slagerijen kunnen inspelen op de huidige foodtrends bij consumenten, die inmiddels gewend zijn aan blurring, gemak, luxe lunches en kant- en-klaarmaaltijden. Versondernemers zien het vaak als een drempel om met de verkoop van verse broodjes te beginnen, maar het is feitelijk het samenbrengen van de slager en zijn vleeswaren met een A-merk qua brood. De slager profiteert van deze naamsbekendheid, want Délifrance is bij 90 procent van de consumenten bekend. Het voordeel is dat het concept tegen een geringe investering toegepast kan worden in de winkel. Je kunt een eigen counter beginnen, maar wie het grootser wil aanpakken kan ook kiezen uit een store of uitgebreide counter in de winkel. Wie zich aansluit bij dit concept kan rekenen op een uitgebreide training. Hij of zij krijgt bovendien alle marketingtools aangereikt om klanten naar de winkel te lokken. Essentieel binnen dit concept is dat de kernproducten van het slagerijassortiment het uithangbord vormen. Denk aan zelfgemaakte filet americain, grillworst of carpaccio, of bijvoorbeeld een broodje bal. Het concept krijgt de naam Délifrance Vers van ’t Slagersmes. Je gaat nieuwe omzet maken en de marges zijn goed, mede omdat je de vleeswaren zelf al in huis hebt. Op dit moment draait er een pilotstore met verrassend positieve resultaten. Binnenkort zullen er meerdere volgen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de definitieve vormgeving en in 2022 zal het concept samen met onze conceptpartners verder én landelijk worden uitgerold. Belangstellende kunnen alvast contact met ons opnemen, zodat wij ze de voordelen verder kunnen uitleggen.” Meer informatie: De Waal, tel. +31 (0)78-681 7900 , info@dewaal-vers.nl | www.dewaal-vers.nl ▲ Voorlopige voorbeelden van visuals van het concept ‘Délifrance Vers van ’t Slagersmes’ waaraan op dit moment hard wordt gewerkt

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4