Slagersvak Nr4-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 4 2 0 2 1 42 B r a n c h e n i e u w s DIVIANDE HEEFT OP WOENSDAG 29 SEPTEMBER DE PUBLIEKSPRIJS VAN REGIO FOODVALLEY ONTVANGEN. HET CONCEPT VAN DIVIANDE, WAARBIJ RESTVLEES VAN DUURZAME KIPSTER-HANEN EN LEGHENNEN WORDT GEBRUIKT VOOR DE PRODUCTIE VAN GEZONDE, SMAKELIJKE ‘HYBRIDE’ ROERBAKREEPJES, OVERTUIGDE HET PUBLIEK OM VOOR DEZE INNOVATIE TE KIEZEN. “EEN FANTASTISCHE ERKENNING VOOR ONS ALS PRODUCTONTWIKKELAARS”, STELT JOS HAVEKOTTE, SR. INNOVATION MANAGER BIJ DIVIANDE. Kipster is in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Leghennen worden op diervriendelijke wijze gehouden en de haantjes worden gespaard. De vleesproducten van Kipster voldoen aan het 3 sterren Beter Leven Keurmerk. Kipster zocht naar een manier om ook het restvlees dat aan de karkassen blijft zitten te verwaarden. In Diviande heeft Kipster een partner gevonden waarmee deze innovatie vorm heeft gekregen. De uitdaging zat vooral in de eiwitsamenstelling van het restvlees. Deze is anders dan bij regulier vlees en bevat veel collageen. De optie voor een volledig vleesproduct werd daardoor snel losgelaten en er is gekozen voor een hybride product. Het uiteindelijke product bestaat uit een bijzonder combinatie van 25% dierlijke eiwitten van Kipster-restvlees en 75% plantaardige eiwitten zoals tarwe, erwt en soja. De duurzaamheid van het product staat niet alleen voor het dierlijke maar ook voor het plantaardige aandeel hoog in het vaandel. De plantaardige ingrediënten komen van duurzame Europese telers, zoals soja van Oostenrijkse bodem waarbij 85% van de energie in de processen hernieuwbaar is. De hybride reepjes scoren hoog qua eiwit, maar laag in vet en zout. De reepjes zijn al gegaard, dus ready-to-eat. Havekotte: “Het winnen van de Publieksprijs is een enorme eer voor Diviande en een bevestiging dat we met ons partnership met Kipster een mooie duurzame weg ingeslagen zijn.” DIVIANDE WINT INNOVATIE PUBLIEKSPRIJS REGIO FOODVALLEY Meer informatie: Diviande Tel. +31 (0)318-799 500 | info@diviande.nl | www.diviande.nl AMBACHTELIJKE SLAGER VAN DER ZEE, ONDERDEEL VAN HANOS INTERNATIONALE HORECAGROOTHANDEL, BUNDELT DE KRACHTEN MET CHATEAUBRIAND HORECAGROOTHANDEL. DEZE TAK VAN CHATEAUBRIAND IS MET TERUGWERKENDE KRACHT PER 27 SEPTEMBER OVERGENOMEN. MET DE OVERNAME KUNNEN KLANTEN NOG BETER WORDEN VOORZIEN IN TOPKWALITEIT VLEES. “MET DE TOENEMENDE KRAPTE OP DE WERELDMARKT VAN VLEES, CREËREN WE HIERMEE OOK EEN STERKERE POSITIE OM KWALITEITSVLEES IN TE KOPEN EN DIT TE BORGEN”, VERTELT ALGEMEEN DIRECTEUR AREND JAN POTHOF. De groothandel van Chateaubriand in het Food Center Amsterdam blijft met alle medewerkers vooralsnog doorgaan als zelfstandig bedrijf. Het komende jaar worden toekomstplannen gemaakt om het merk Chateaubriand breder te gaan vermarkten voor alle slagerijvestigingen van Van der Zee binnen HANOS. Pothof is blij met deze overname. “Van der Zee heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de productielocaties in Twello, om meer in eigen beheer en efficiënter te kunnen werken. Hiermee creëren we een sterkere positie om kwaliteitsvlees in te kopen en dit te borgen. Chateaubriand weet hoe belangrijk kwaliteitsvlees voor de horeca is. Dankzij hun concepten groeien onze vestigingen ook en houden we kwaliteitsstandaarden hoog.” Familiebedrijf Chateaubriand heeft eveneens een slagerij in Heemstede, die losstaat van deze overname. Dirk Huisman blijft volledig bij het bedrijf betrokken. Meer informatie: Ambachtelijke Slager Van der Zee, tel. +31 (0)528-85 5009 , www.vanderzee.nl AMBACHTELIJKE SLAGER VAN DER ZEE NEEMT CHATEAUBRIAND OVER Dirk Huisman van Chateaubriand

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4