Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 17 MARIAN LEMSOM IS DIRECTEUR VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE SLAGERS (KNS). IN ELKE UITGAVE LAAT ZIJ HAAR LICHT SCHIJNEN OVER DE SLAGERSBRANCHE. Veel slagers werden eind deze zomer geconfronteerd met enorme hoge kosten; drie, vier tot wel tien keer zo hoog. Bovenop alle andere stijgende kosten van vlees, verpakking en personeel. Doorbelasten is een must, maar kan niet oneindig, want dan prijs je je uit de markt. Hoeveel wil de consument uiteindelijk betalen voor een gehaktbal? De branche baalt als een stekker. WAT ALS SLAGERS… Als slager heb je energie nodig om te komen tot een smakelijk, vers en voedselveilig product. De nood is dan ook hoog en compensatie is echt essentieel. KNS vecht dus voor het belang van de slager! Een campagne rond de noodkreet van de slager ‘wat als slagers het bijltje neerleggen’ en het zichtbaar maken van nijpende situaties, in gesprek met ministeries en politici: allemaal om aandacht te vragen voor de slagersproblematiek. ÉÉN VAN DE THEMA'S VAN DEZE EDITIE IS KOELEN EN VRIEZEN, ACTUELER KAN HET NIET. ENERGIE EN VOORAL DE STIJGENDE KOSTEN ZIJN HET ONDERWERP VAN GESPREK, THUIS, IN DE POLITIEK EN ZEKER OOK IN DE SLAGERIJ. STEKKER Marian Lemsom Directeur Koninklijke Nederlandse Slagers Een oplossing is er (op moment van schrijven eind oktober, red.) nog niet, dus voor ondernemers geldt nu: de knop om en besparen. Je kan niet anders. En wat gaat dat goed! Echt fantastisch om te zien dat er massaal wordt beperkt in verbruik: stekkers eruit! Soms met aanzienlijke impact op de bedrijfsvoering, dat dan weer wel. Door eenieders inzet kunnen we als branche laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Dat helpt ongetwijfeld in de weg naar een oplossing. Een oplossing in de kosten, maar ook om consumenten naar de slagerij te laten komen, want consumenten houden de hand op de knip! STEKKER ERIN Ook consumenten besparen volop. Verwarming laag, korter douchen. Maar wat gebeurt er met de feestdagen? Dan is het toch de tijd van genieten en mag de stekker in het stopcontact. Mijn verwachting is dan ook dat iedereen lekker het gourmetstel aanzet en volop gaat genieten van slagersproducten. Uit de pan, oven of slowcooker mag natuurlijk ook. :) Dat het hen vooral mag smaken en jullie mooie omzetten oplevert. Alvast fijne feestdagen. Met vriendelijke groeten, DOORBELASTEN IS EEN MUST, MAAR KAN NIET ONEINDIG, WANT DAN PRIJS JE JE UIT DE MARKT. HOEVEEL WIL DE CONSUMENT UITEINDELIJK BETALEN VOOR EEN GEHAKTBAL? COLUMN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4