Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 40 NABESCHOUWING Verder waren in het Meatlab demonstraties van branche-erkendemeesterslagers en -verkopers, inspireerde Josja Haagsma over ganzenvlees en gaven diverse exposanten als Bizerba, Interkring en Emondt KMI inhoudelijke lezingen. Met leveranciers uit de branche en experts is invulling gegeven aan drie rondetafelgesprekken over vlees en over energie. Met als doel om de bezoekende slagers verder te brengen met hun ambacht, werkgeverschap en ondernemerschap. Van der Brink: “Consumenten willen zeker nog vlees kopen, maar wel zelf bepalen hoeveel, waar en wanneer. De online verkoop van slagerijen maakte vorig jaar een groei van zes procent door. De consument kijkt op een bewuste manier naar voeding en hoe vlees in dat plaatje past. Het draait er voor de slager om juist die meerwaarde te bieden aan de consument. Voor ons is het event meer dan geslaagd want onze slagers en hun medewerkers zijn geïnspireerd en vol enthousiasme huiswaarts gekeerd.” PRIJZENREGEN OP DE BEURS Tijdens Slavakto zijn maar liefst drie prijsuitreikingen geweest. De vakwedstrijden draaien om vakmanschap en ambacht. Op dinsdag 4 oktober werd bekend dat de algemeen Slavakto kampioen jongeren en ondernemer uit één slagerij komen. Bart Beulen en Leo Hermanns van Slagerij Hermanns uit Nederweert namen de hoofdprijzen mee naar huis. Deze wedstrijd wordt traditiegetrouw elke Slavakto georganiseerd. Op woensdag 5 oktober werd door Jord Althuizen bekend gemaakt dat de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland (2022) wordt gemaakt door Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Jean-Pierre Jongmans: “Het is ons weer gelukt! In 2019 ontvingen we deze prijs ook en vorig jaar stonden we in de top 10. Afgelopen april werden we derde met onze spareribs. Geweldig

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4