Slagersvak nr 4 2023 online

SLAGERSVAK NR 4 2023 17 NABESCHOUWING VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN WAS EEN FEEST VOOR ALLE ZINTUIGEN Nieuw dit jaar op de beursvloer was het Versplein, dat in samenwerking met Rational werd opgezet. Twee dagen lang konden bezoekers inspiratie opdoen en genieten van alle hapjes. Deze werden live bereid door koks van Rational en exposanten. In de Noviteitenstand werden bij binnenkomst van hal 1 de nieuwste producten, diensten en concepten van dit jaar gepresenteerd. Een deskundige vakjury, onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink, heeft alle inzendingen beoordeeld op verschillende criteria. Op de maandag werden de winnaars bekendgemaakt. Deze competitie is altijd een hoogtepunt van de vakbeurs, en dit jaar stelden de noviteiten niet teleur. De jury was onder de indruk van het innovatieve karakter en de creativiteit van alle inzendingen. De winnaars zijn: - Beste Noviteit 2023: Ta’im Vissaus van Pieter Kaptein - Felix Wilbrink-prijs 2023: Boek van Paul van Trigt ‘Worst - Vleeswaren – Specialiteiten’ Bezoekers werden dit jaar geïnspireerd door de presentaties van kerstpakketten, waarmee ondernemers kans maakten op de prijs ‘Mooiste Kerstpakket 2023’. Deelnemende foodspeciaalzaakondernemers toonden hun meest creatieve creaties. “Het was een bron van inspiratie voor iedereen”, aldus de organisatie. De winnaar werd op donderdag 5 oktober bekendgemaakt door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, in de winnende winkel. De Heerlijkheid – Geven & Beleven uit Horssen werd daarbij verkozen tot favoriete kerstpakket. Alle verwachtingen overtroffen Met 6.369 bezoekers overtrof deze editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten alle verwachtingen. De vakbeurs blijft groeien en biedt steeds meer mogelijkheden om nieuwe smaken en trends te ontdekken. “Het was een geweldige gelegenheid voor professionals uit de branche om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. We kijken nu al uit naar volgend jaar!” Meer informatie: Vakbeurs Foodspecialiteiten Tel. +31 (0)348 41 97 71 info@foodspecialiteiten.nl www.vakcentrum.nl Alle foodbranches kwamen op maandag 2 en dinsdag 3 oktober samen op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. Ook dit jaar was het volgens de organisatie een groot succes met een recordaantal merken en producten. Vanuit meerdere foodbranches kwamen exposanten samen om hun producten te presenteren. Met in het bijzonder de AGF-branche, die opnieuw aansluiting heeft gevonden bij de vakbeurs. “Het was een waar feest voor de zintuigen, waarbij bezoekers konden netwerken, proeven, ruiken en voelen. Voor iedereen was er wel iets interessants te ontdekken”, zo geeft de organisatie aan in een persbericht.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4