Slagersvak nr 4 2023 online

SLAGERSVAK NR 4 2023 19 “We merkten vanuit de markt dat er tegenwoordig veel vraag is naar krokante producten”, begint De Haan zijn verhaal. “Dat komt vooral door de succesformules van Kentucky Fried Chicken en McDonald’s, maar ook bijvoorbeeld door de Korean takeaway. Voor de consument hadden we al de Cajun Krokant op de markt gebracht. Die werd echt omarmd door de consument, zagen we. Toen dachten we: hier ligt een mooie kans richting de versspecialist, zoals de slager.” De Haan is foodspecialist bij Verstegen Spices & Sauces. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van Crispy Breading. Als onderdeel van het team Food Support richt de Haan zich vooral op slagerijen. “Ons team houdt zich bezig met inspiratiesessies, klanten adviseren en beurzen organiseren”, gaat hij verder. “Omdat ik zelf ruim tien jaar ervaring heb in de food en met name in de slagerij, ligt hier ook mijn expertise. Een klant is bijvoorbeeld op zoek naar een speciaal soort specerijenmix voor vlees en die vraag komt bij ons terecht, waarna wij hem adviseren.” Krokant De naam van de nieuwe productgroep zegt het eigenlijk al: Crispy Breading is krokant. “CrispyBreadings zijnhartige engrove crispy-mixen (kruidenpaneermixen) voor versproducten. Denk daarbij aan schnitzels, gehaktproducten, veka’s en maaltijden. De Crispy Breadings kun je gebruiken om een ovenschotel af te garneren, zoals een smeuïge witlof-ovenschotel met ham en kaas en onze Crispy Breading Cheese & Onion voor een extra crispy bite in de maaltijd.” De Crispy Breadings zijn geschikt voor de pan, de oven en de airfryer en zijn er in drie smaken: - Cheese & Onion: gele Breading met een tekening van ui, knoflook, bieslook en cornflakes. - Asian: geel-beige Breading met een tekening van grove groenten en cornflakes. - Spicy Tomato: oranje-rode Breading met een tekening van onder andere gedroogde tomatenstukjes en wortel. Veelzijdig product Voor slagers is Crispy Breading een veelzijdig en onderscheidend product, zo stelt De Haan. Het stelt slagers in staat om een breed scala aan producten te verbeteren en een nieuwe dimensie aan hun aanbod toe te voegen. De Haan benadrukt dat vooral die veelzijdigheid voor slagers interessant is. “Per productgroep kun je verschillende variaties met de Crispy Breading maken. Wanneer de slager een maaltijd in zijn assortiment heeft met Crispy Breading Cheese & Onion, zoals de smeuïge witlofschotel, kan hij er ook voor kiezen om dit uit te breiden met de Crispy Breading Asian die wordt ingezet voor bijvoorbeeld een heerlijke winterse ovenschotel met zuurkool en gehakt. Zo heb je binnen één productgroep verschillende smaken en variaties. Crispy Breading geeft meer smaakbeleving aan het product. Met intense smaken, die ook nog eens trendy zijn. Bovendien is het een eyecatcher in de toonbank door de verschillende kleuren. Een slager kan hiermee echt het verschil maken.” Crispy Breading is sinds september verkrijgbaar voor de slager. “Ook hebben we met het product op verschillende beurzen gestaan en komen er ook nog aan aantal aan”, besluit De Haan. “Er zijn al een aantal slagers die met Crispy Breading werken. De reacties zijn heel enthousiast en positief. Vooral door de verschillende smaken, de veelzijdigheid en het stukje crispy. Slagers zijn verrast en hadden hier echt behoefte aan.” Meer informatie: Verstegen Spices & Sauces Tel. +31 (0)10 2455100 www.verstegen.nl PER PRODUCTGROEP KUN JE VERSCHILLENDE VARIATIES MET DE CRISPY BREADING MAKEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4