Slagersvak nr 4 2023 online

SLAGERSVAK NR 4 2023 31 trimmers. De Duitse kwaliteit in combinatie met onze persoonlijke service, spreekt bedrijven enorm aan. Bovendien is Freund bereid om te investeren in R&D. Zo wordt later dit jaar de nieuwe trimmer-lijn gelanceerd. Deze trimmers zijn perfect voor het snijden van vis, vlees, kip en rund”, verduidelijkt Monique. “Er zijn meer merken trimmers op de markt, die vooral op basis van prijsstelling (via internet en direct mailings) klanten proberen te overtuigen om ze te kopen”, weet André. “Maar wij verkopen niet alleen een product of merk. Wie bij ons koopt, weet dat er een duurzame partner achter ze staat, die service en onderhoud aanbieden, waardoor er sprake is van productiezekerheid. Wij denken graag mee. Dat gaat verder dan het leveren van spullen. Als ik ergens kom, loop ik altijd over de productievloer om te zien welke machines er staan en voorzie ik bedrijven graag van advies hoe zij hun productie kunnen optimaliseren. Dat staat los van onze machines en trimmers. Wij installeren alles zelf en leggen het persoonlijk uit. Dit brengt een stukje rust bij de medewerkers. Een week na onze installatie bellen we na om zeker te weten dat alles goed gaat. Onderhoud plannen we ook altijd ruim van tevoren in, zodat de kans dat er iets kapot gaat, wordt geminimaliseerd.” Duurzaamheid André vervolgt: “De kwaliteit en levensduur bij Freund zijn ongeëvenaard, maar een gebruiker moet wel weten hoe een trimmer werkt. Hoe plaats je een mes, hoe wissel je een mes, hoe werkt de kabel? Wij geven trainingen aan de mensen van de technische dienst en leggen ze de meest voorkomende problemen voor. Het verloop van personeel is overal erg groot. Hoe fijn is het dan als er een paar mensen intern rondlopen, die goed getraind zijn en nieuwe medewerkers kunnen uitleggen hoe een machine werkt? Als je fatsoenlijk met spullen omgaat, dan verbetert dat de levensduur. Wij leren onze klanten hoe zij een bot mes zelf kunnen slijpen. Alles wordt duurder. Door de levensduur te verlengen, nemen de operationele kosten af.” Monique en André geven aan dat Mess-Nederland ‘veel meer is dan alleen wij twee’. “Wij verzorgen het management, maar we doen het hier in totaal met zes personen. Er is heel veel kennis voorradig bij onze monteurs. Zelf zit ik al mijn hele leven in het vlees en heb zodoende veel kennis van de producten en de machines die je nodig hebt om ze te maken. Ik heb naast mijn werk veel avondcursussen gevolgd, maar je leert dagelijks door bij klanten over de vloer te komen en goed te luisteren naar wat ze doen en wat ze nodig hebben”, stelt André. Monique vult aan: “Toen we alleen Weber Skinner hadden, zaten we vooral aan de uitsnijkant. Door de toevoeging van Freund, Gaser, ABM en Henkovac hebben we allerlei standalone opties, maar kunnen we eveneens volledige lijnoplossingen bieden. Ook leveren wij gebruikte en gereviseerde machines. We voorzien in het gehele (slacht)traject, van verdovingskasten tot end-of-line-oplossingen. Wij onderscheiden ons met kwaliteit en betrouwbaarheid. Kleinere bedrijven tot 20 medewerkers hebben vaak geen volledige technische dienst meer. Daar verzorgen wij ook steeds vaker het complete onderhoud voor.” Maatwerk leveren André besluit: “Maatwerk bepaalt het succes. Mensen zijn vaak verbaasd over de vragen die we stellen: hoeveel karkassen heb je, verwerk je stieren, oude melkkoeien of juist vleesvee en met welke volumes werk je elke dag? Veel leveranciers willen enkel een machine verkopen, maar wij leveren maatwerk en zorgen voor goede aftersales. En ook de grootte van de klant maakt ons niets uit. Wij leveren van tafelmodellen voor slagerijen tot industriële machines en productielijnen voor bedrijven die duizenden kilo’s per dag of week produceren.” Meer informatie: Mess-Nederland Tel. +31 (0)341-564 811 | info@mess-nederland.nl | www.mess-nederland.nl MAATWERK BEPAALT HET SUCCES. WIJ HEBBEN ONTZWOERDMACHINES OF HAMBURGERMACHINES DIE UITSTEKEND STANDALONE WERKEN, MAAR WE KUNNEN OOK MACHINES AAN ELKAAR KOPPELEN EN VOLLEDIG INLINE PLAATSEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4