Slagersvak nr 4 2023 online

SLAGERSVAK NR 4 2023 39 BRANCHENIEUWS SLAGERIJ PUTMAN WINT BRONZEN ROOKWORST Al 49 jaar worden ieder jaar bij Arnhem Rookworststad de beste rookworsten van het land gekeurd. Ook dit jaar ging de jury, onder leiding van meester worstmaker Paul van Trigt, alle ingezonden worsten langs op basis van geur, smaak en structuur. Alleen de meest voortreffelijke en ambachtelijk vervaardigde rookworsten komen in aanmerking voor de prijs. Uit de keuring bleek dat ons land vele getalenteerde worstmakers kent. Arnhem Rookworststad is niet alleen een vakwedstrijd, maar ook een viering en stimulering van het slagersambacht en traditie. Daarnaast stimuleert het evenement al 49 jaar het uitwisselen van kennis en ervaring onder vakgenoten. Naast traditionele rookworsten van varkensvlees, kwamen ook speciale variaties onder de aandacht, zoals rund, kalkoen, kip en wild. Rookworst is een favoriet product onder de worstmakers van Nederland. Afgezien van industriële productie, is in Nederland nog een gevestigde orde van ‘ambachtelijke’ slagers en worstmakers die de producten op traditionele wijze produceren. Zo blijft de rookworst in Nederland niet alleen populair, maar ook van hoge kwaliteit. Meer informatie: Arnhem Rookworststad | Tel. +31 (0)341-700209 info@arnhemrookworststad.nl | www.arnhemrookworststad.nl Op zaterdag 14 oktober is Slagerij Putman uitgeroepen tot algemeen kampioen voor de fijne en grove rookworsten. Na de keuring door een professionele vakjury kwamen de rookworsten van Pepijn Putman als beste naar voren. Hiervoor ontving de slagerij het kampioenssymbool van deze wedstrijd: de Bronzen Rookworst. SABRINA MAAT ONTVANGT MEESTERTITEL Donderdag 14 september werd Maat tijdens haar werk bij Keurslagerij Ruud en Miny van Schaik in Huizen verrast door onder anderen de voorzitter van het bestuur van Stichting Meestertitels Slagersbranche Wim van den Brink. In de slagersbranche zijn twee branche erkende meestertitels te behalen: meesterslager en meesterverkoper. Het behalen van een branche erkende meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche. Maat schreef bij aanvang van het traject in haar motivatiebrief al 'van kleins af aan bezig te zijn met lekker eten, recepten bedenken en het enthousiasmeren van de klant'. Het behalen van de titel is voor haar 'een kroon op haar werk'. Het bestuur van StichtingMeestertitels Slagersbranche is trots op dat deze gepassioneerdemedewerker geïnaugureerd is tot branche erkende meesterverkoper. Door het afleggen van de meesterproef heeft zij aangetoond dat zij het verkoopvak in de slagerij op het hoogste niveau beheerst. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Meer informatie: Stichting Meestertitels Slagersbranche | Tel. +31 (0)70 3906365 info@stichtingmeestertitelsslagersbranche.nl | www.branche-erkende-meesterslagers.nl Allround-verkoopmedewerker Sabrina Maat heeft de titel 'Branche erkende meesterverkoper' behaald. Daarmee is de slagersbranche een branche erkende meesterverkoper rijker.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4