De Juwelier Nr5-2021 Online

D e J u w e l i e r n r 5 2 0 2 1 65 Met Ateliers deMonaco heeft Adriaan ook al prachtige plannen gemaakt. “Ik heb met Pim Koeslag al wat mogelijkheden besproken, maar dat wordt nog unieker. Een limited edition Ateliers deMonaco, ontworpen door ons, met een eigen speciaal voor ons vervaardigd uurwerk. Daar word ik helemaal enthousiast van. En Pim gelukkig ook. Het mooiste aan ons vak vind ik de sprankeling in de ogen van mensen als ze een mooi sieraad of horloge omdoen. Die emotie, die zag ik ook bij Pim toen ik dit voorstelde. We gaan hele leuke dingen doen zoals je hoort.” KENNISMAKING MET ATELIERS DEMONACO Adriaan spreekt met zoveel passie en enthousiasme over zijn werkzaamheden dat het aanstekelijk werkt, zo beaamt ook Pim Koeslag. “Het is de uitdaging die hij je geeft die onze samenwerking naar grote hoogtes gaat stuwen”, zegt hij daarover. “Het geeft mij de spanning of ik dit weer kan verkopen”, voegt Adriaan toe. “Ik weet nog goed dat ik kennis maakte met Pim en Ateliers deMonaco. Ik was op Baselworld en werd door Pim aangesproken omdat hij mijn witte krokodillenleren schoenen zo mooi vond. Zo raakten we in gesprek en vertelde hij mij meer over Ateliers deMonaco. Ik werd enthousiast en vertelde later een goede klant over het merk. Hij was meteen verkocht. We zijn op bezoek geweest in Monaco om verder te praten en wat ideeën uit te wisselen. Uiteindelijk kwamen mijn klant en Pim tot een ontwerp van een uniek horloge en destijds kocht mijn klant dus een kostbaar model van het merk dat ik toen niet eens voerde. Zijn vrouw kocht later ook een ‘pièce unique’ van Ateliers deMonaco. Zo kwam Jos van Hugte (Brand Manager van Frederique Constant, Alpina en Ateliers deMonaco) ook vorig jaar bij mij in de winkel. Hij zei: ‘Adriaan, je doet al wat met ons merk en jij kan dit verkopen. Waarom word je geen dealer?’ Ik ben op zoek naar unieke merken om mijn klanten mee te verrassen en dat kan met dit merk, dus heb besloten als eerste dealer buiten Monaco, Ateliers deMonaco te gaan verkopen. Dat doe ik dan niet half. Dus hebben we volgens onze eigen filosofie, dus met een brede collectie - voor zover je daarvan kan spreken bij zo’n exclusief merk dat maar een gelimiteerd aantal modellen per jaar produceert - die we permanent op voorraad hebben.” POINÇON DE GENÈVE Om de samenwerking te bekrachtigen was er dus op donderdag 23 september een event georganiseerd, waar Pim Koeslag nog wat vertelt over de uniciteit van Ateliers deMonaco. “Hoewel de roots van Ateliers deMonaco in Genève liggen, werd in eerste instantie gekozen voor Monaco als vestigingsplaats. Maar inmiddels is het atelier ‘gewoon’ in Genève te vinden. In het begin ging ik met een tas vol onderdelen naar Monaco om daar alles zelf te assembleren. Maar toen het merk groter werd, hebben we besloten naar Genève te gaan. Daar komt bij dat wij de horloges in aanmerking wilden laten komen voor het Poinçon de Genève. Een van de eisen om dit kwaliteitskeurmerk te ontvangen, is dat het horloge volledig in Genève gemaakt is. Die missie is inmiddels geslaagd. Ateliers deMonaco mag het Poinçon de Genève keurmerk dragen en bevindt zich hiermee in het selecte gezelschap van vijf merken die aan de hoge eisen voldoen.” ‘NOBLESSE OBLIGE’ Ateliers deMonaco maakt horloges onder het motto ‘Noblesse Oblige’. Of op zijn Nederlands: adel verplicht. Hierbij staat adel wat Ateliers deMonaco betreft niet alleen voor een adellijke naam, afkomst, heritage, traditie en historie. Het gaat vooral om traditionele knowhow, mechanische innovaties, emoties, zeldzaamheid en een uitdagende esthetiek. Dit betekent dat Ateliers deMonaco trouw is aan de meest edele criteria van de haute horlogerie, maar dit combineert met mechanische innovaties. In korte tijd wist het zich hiermee een plekje te verwerven in het gezelschap van hoogstaande en gerenommeerde horlogemerken en nu dus ook bij Reijersen Juweliers. DRIE STERREN Onder het genot van een heerlijk hapje van Sander Spruit van restaurant De Burgemeester mogen wij de bijzondere horloges van Ateliers deMonaco bewonderen in een setting die ‘Michelin sterren restaurant’-waardig is. Waar het verrassende gerecht gemaakt wordt door chef Pim Koeslag en alles wordt toegelicht door gastronomisch gastheer Adriaan Reijersen van Buuren. Wat ons betreft een combinatie die drie sterren waard is.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4