MEAT&CO nr1 2019 Online

m e a t & c o n r 1 2 0 1 9 31 De snelheid waarmee het tripelpunt van water wordt bereikt of waarbij de druk onder dat punt zakt, is afhankelijk van beide criteria. Het tripelpunt is het punt waarop de drie fasen waterdamp, vloeibaar water en ijs op hetzelfde moment voorkomen. Het tripelpunt ligt op ongeveer 6 hPa (mbar). Met het oog op de hygiëne van het vlees is de maximale omgevingstemperatuur +12° C en de maximale producttemperatuur +7° C. In de praktijk kunnen deze waarden variëren. Beide temperaturen hebben direct invloed op de bedrijfstemperatuur van de vacuümpomp. INSTALLATIE EN RESULTAAT De installatie van de vacuümpomp (installatieruimte, ventilatie etc.) en de bedrijfsmodus van de verpakkingsmachine (werking in cycli, intermitterende werking) hebben ook een aanzienlijke invloed op de bedrijfstemperatuur van de vacuümpomp. Om de best mogelijke verpakkingsresultaten te bereiken, moet er bij het ontwerp van de vacuümpomp rekening worden gehouden met de wisselwerking tussen de individuele factoren. Een integrale benadering van vleesverwerking en samenwerking tussen de fabrikant van de vacuümpomp, die van de verpakkingsmachine en de operator zijn de belangrijkste voorwaarden om de beste kwaliteit te kunnen bereiken. Meer informatie: Busch BV – Vacuümpompen en Systemen Tel. +31 (0)348-462300 www.buschvacuum.com Stand Empack 2019: 1E127 ▲ De drie processtappen in een kamerverpakkingsmachine: evacuatie, afdichting en beluchting. ▼ De curve van de waterdampdruk duidt op de afhankelijkheid van de totale temperatuurs- en drukomstandigheden.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4