MEAT&CO nr1 2019 Online

m e a t & c o n r 1 2 0 1 9 41 D u u r z a a m h e i d Corporate Knights doet jaarlijks onderzoek naar meer dan 7.500 bedrijven wereldwijd en beoordeelt hen aan de hand van enkele kwantitatieve indicatoren. Het was in Davos de vijftiende keer dat Corporate Knights de honderd meest duurzame bedrijven in de wereld bekend maakte. Zo scoorde Chr. Hansen maar liefst 100% op de ‘clean revenue’ (eerlijke omzet)-indicator, omdat het bedrijf qua bedrijfsvoering duidelijke milieu- en maatschappelijke voordelen biedt. “Wij zijn enorm trots en nederig om deze erkenning in ontvangst te nemen. Eén van de belangrijkste redenen dat wij tot nummer één zijn uitgeroepen, is volgens mij dat de wereld de kracht van goede bacteriën begint te ontdekken alsook de impact die deze bacteriën kunnen hebben op de belangrijke uitdagingen waar de wereld mee te maken heeft”, vertelt Graber. “Denk aan voedselverspilling, gebruik van antibiotica en de roep om een meer duurzame landbouwsector. Juist ook met het oog op toekomstige generaties.” OPRECHT TROTS Tijdens het World Economic Forum benadrukte Graber dat Chr. Hansen zich nog meer wil inzetten om ‘een brede adoptie van natuurlijk oplossingen’ te promoten. “Wij zijn oprecht trots op onze producten die dagelijks door meer dan één miljard mensen worden geconsumeerd. Door ons globale bereik zien we het als onze verantwoordelijkheid om een positief verschil te maken voor mensen, dieren en planten. We zijn gelukkig dat we klanten overal ter wereld hebben die deze reis samen met ons willen maken, vastbesloten om duurzamere en natuurlijke producten voor de eindgebruiker te promoten.” BIO-PROTECTIE Chr. Hansen onderzoekt en produceert sinds 1874 micro-organismen om met hun hulp de kwaliteit van voedingsmiddelen te verbeteren. De productinnovaties van de onderneming, met onder meer een vestiging in Nieuwegein, zijn gebaseerd op een verzameling ‘goede bacteriën’, bestaande uit meer dan 30.000 stammen. Chr. Hansen is verantwoordelijk voor de toepassing in de vleessector van ‘bio-protectie’, een natuurlijke methode om vleeswaren (zoals salami, worst en rauwe ham) te beschermen tegen bederf veroorzakende en ziekteverwekkende bacteriën. Het verbetert de productveiligheid en verlengt de houdbaarheid. De bacteriën zijn ook te vinden in nagenoeg elke kaas en yoghurt wereldwijd. Graber: “De impact van ons werk is gemeten en daaruit is gebleken dat 82% van onze omzet direct voldoet aan de duurzaamheidsdoelen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.” Meer informatie via Chr. Hansen | tel. +31 (0)612462444 nljodm@chr-hansen.com | www.chr-hansen.com CHR. HANSEN UITGEROEPEN TOT ‘MEEST DUURZAME BEDRIJF TER WERELD’ CHR. HANSEN IS EIND JANUARI TIJDENS HET WORLD ECONOMIC FORUM IN DAVOS UITGEROEPEN TOT HET MEEST DUURZAME BEDRIJF VAN DE WERELD. HET DEENSE BEDRIJF, DAT AL MEER DAN 140 JAAR MICRO-ORGANISMEN ONTWIKKELT OM DE KWALITEIT VAN VLEESPRODUCTEN EN ANDERE VOEDINGSMIDDELEN TE VERBETEREN VOOR EEN BETERE VOEDSELVEILIGHEID OVER DE HELE WERELD, WERD DOOR CORPORATE KNIGHTS BEOORDEELD ALS HÉT DUURZAAMST. “WERKEN AAN EEN BETERE WERELD IS DIEPGEWORTELD IN ONZE PRODUCTPORTFOLIO EN BEDRIJFSCULTUUR”, ALDUS CEO MAURICIO GRABER VAN CHR. HANSEN CEO Mauricio Graber van Chr. Hansen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4