Meat&co nr 1 2020

m e a t & c o n r 1 2 0 2 0 4 P. 10 ‘WIJ BIEDEN HARDWARE EN SOFTWARE ONDER ÉÉN DAK’ Uit onderzoek van Axians blijkt dat één op de drie bedrijven in de maakindustrie in Nederland het moeilijk vindt om voor hun organisatie digitale ontwikkelingen te vertalen naar de eigen sector. Dat hoeft niet te gelden voor machinebouwers en vleesverwerkende bedrijven in de vleessector, want zij kunnen een beroep doen op VMB Automation. “Wij bieden hardware en software onder één dak, waar veel bedrijven juist het één of het ander aanbieden”, zegt directeur Arie Verhoeven. Van VBM Automation P. 17 DUURZAAM VLEES VERPAKKENMET ULTRAPAK In de vleesindustrie zijn verpakkingsmachines onontbeerlijk; het proces waar de kwaliteit van het product en de aantrekkelijkheid voor de consument worden bepaald en verenigd. Ultrapak -aanwezig op Empack 2020- is gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen met een SEALPAC ® traysealer (of schalensluitmachine). P. 28 HAS FOOD EXPERIENCE: VLEES HEEFT DE TOEKOMST Begin februari vond alweer de twaalfde editie plaats van de HAS Food Experience. Ook veel foodprofessionals en -bedrijven maakten een gang langs de meer dan 140 vernieuwende projecten binnen het thema ‘Today’s Food Challenges’, waaronder enkele interessante projecten op het gebied van vlees. “Er is veel vraag naar nieuwe concepten die aansluiten bij de eiwittransitie en duurzaamheid. Dat zie je tijdens de Food Experience terug in de presentaties”, aldus Dick Pouwels, voorzitter College van Bestuur van de HAS Hogeschool. P. 32 WELKE LESSEN KAN SECTOR TREKKEN UIT SUCCES VAN KIPSTER? Kipster heeft wat losgemaakt binnen de sector. Deze innovatieve boerderij voor legkippen is volgens Eurogroup for Animals zelfs ‘streefbeeld voor de rest van Europa’. De eieren zijn volledig klimaatneutraal en ook de verpakkingen voor de eieren zijn biologisch afbreekbaar. Kipster opende onlangs een tweede boerderij in Beuningen. “Kipster is tot nu toe het enige commerciële bedrijf ter wereld dat alleen reststromen aan de kippen geeft”, benadrukt medeoprichter Ruud Zanders. 17 10 32

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4