Meat&Co nr1-2023 Online

MEAT&CO NR 1 2023 33 Smart Industry “Om beter aan de vraag van de klant te kunnen voldoen, was het nodig om onze producten, ook producten met bot en been, te homogeniseren voordat ze in plakken werden gesneden. Daarom hebben we besloten een vormpers te gebruiken en zijn we op zoek gegaan naar een geschikte leverancier”, legt Federica Banterle, lid van de Raad van Bestuur van Bencarni, uit. Het bedrijf, met ongeveer 280 medewerkers, is gespecialiseerd in rund- en varkensvleesproducten en verwerkt jaarlijks tussen zo’n 18.000 ton vlees. Naast een slacht- en uitsnijfaciliteit herbergt de fabriek ook portioneer- en trayverpakkingsfaciliteiten en een logistieke operatie die groothandels bedient. Het assortiment van Bencarni omvat klassieke snitten, zoals gesneden rund- en varkensvlees of karbonades, maar ook gehakt, hamburgers en delicatessen. Bencarni genereert een groot percentage van zijn omzet bij Italiaanse retailers, terwijl een deel van zijn producten bestemd is voor de export. IN GOEDE HANDEN BIJ PROVISUR Klanten hebben steeds vaker behoefte aan vers vlees in trays met een bepaald streefgewicht. Bencarni koos voor de Hoegger X3 vormpers uit het Provisur Technologies-portfolio. De hoogwaardige vormpersen zijn een perfect voorbeeld en staan bekend om hun unieke driedimensionale, dynamische perstechnologie. Tegenwoordig vormt de Hoegger X3 100-vormpers in Bencarni-fabriek de vleesproducten. De grondstoffen worden in de processor geplaatst en voorzichtig gevormd volgens een vooraf bepaalde diameter. Vleesvezels blijven behouden en de structuur van het rauwe product verandert niet - een uniek proces dat de Hoegger-apparatuur kenmerkt. De zachte, gecontroleerde vorming van de producten garandeert gebruikers, zoals Bencarni, maximale opbrengsten tegen minimale bedrijfskosten. BOTPRODUCTEN IN GEWENSTE VORM Het hart van de Hoegger X3-pers is de servohydraulische aandrijving. Dit maakt snelle en nauwkeurige profielen en een gecontroleerde toepassing van krachten mogelijk. Het intelligente drukcontrolesysteem, in combinatie met 3D-persen, resulteert in het voorzichtig vormen van elk individueel product. Tijdens dit proces demonstreert de Hoegger-vormpers een werkelijk unieke capaciteit: hij is in staat botproducten in de gewenste vorm te brengen zonder het bot te beschadigen. Het zeer compacte systeem biedt bovendien een gebruiksvriendelijke bediening. Dankzij de veelzijdige laad- en losmodules kan de pers eenvoudig worden geïntegreerd in volledig geautomatiseerde productlijnen. De machine biedt alle noodzakelijke voorwaarden voor een uitgebreide digitalisering van de industriële productie en is daarmee optimaal aangepast aan de eisen van Industrie 4.0 (Smart Industry). Meer informatie: Provisur Technologies Tel. +31 (0)20-659 0800 | info@provisur.com | www.provisur.com BENCARNI HEEFT DE VLEESPRODUCTIE GEOPTIMALISEERD MET BEHULP VAN EEN HOEGGER X3 VORMPERS. DEZE VORMPERS, DIE IS ONTWIKKELD DOOR PROVISUR TECHNOLOGIES, WERKT MET EEN SERVOGESTUURDE HYDRAULISCHE AANDRIJVING EN VOLGENS DE LAATSTE TECHNOLOGIE. HIERDOOR KAN DE ITALIAANSE VLEESPRODUCENT BENCARNI VLEESVERPAKKINGEN STANDAARDISEREN EN DUS PRODUCTEN MET EEN BEPAALD VAST GEWICHT LEVEREN AAN RETAIL EN EXPORT. EEN GROOT VOORDEEL VAN DIT SYSTEEM IS HET UNIEKE VERMOGEN OM PRODUCTEN MET BOT TE PERSEN TERWIJL HET BOT INTACT BLIJFT. BOVENDIEN PROFITEERT BENCARNI VAN EEN HOGERE VLEESOPBRENGST. HOEGGER X3 PERST ZELFS VLEESPRODUCTEN MÉT BOT TERWIJL BOT INTACT BLIJFT Gelijkvormig en volgens een gestandaardiseerd gewicht gesneden vleesstukken, gevormd door de Hoegger X3 vormpers van Provisur

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4