Meat&Co nr2-2022 Online

M e a t & c o n r 2 2 0 2 2 24 I F F A 2 0 2 2 K+G WETTER ONDERSTREEPT MET NIEUWE SCHOTELCUTTERS TOONAANGEVENDE POSITIE BINNEN DE VLEESINDUSTRIE TIJDENS IFFA 2022 WIL K+G WETTER BEWIJZEN DAT HET OP HET GEBIED VAN SCHOTELCUTTERS ÉÉN VAN DE BEKENDSTE EN TOONAANGEVENDE MERKEN BINNEN DE INTERNATIONALE MARKT IS. BINNEN DE AL SUCCESVOLLE HYGIENIC SECURE-REEKS PRESENTEERT HET DUITSE MERK NU NIEUWE CUTTERS MET EEN EFFICIËNT KOOKSYSTEEM – NAAR EIGEN ZEGGEN GLOEDNIEUW EN UNIEK WERELDWIJD. “VOOR TOEPASSINGEN DIE EEN KOOKFUNCTIE VEREISEN, HOEFT NIET LANGER EEN VACUÜMCUTTER GEBRUIKT TE WORDEN”, STELT K+G WETTER. Voor het eerst bieden de nieuwe modellen CM 200 en CM 360 nu ook een hoogwaardig en efficiënt kooksysteem voor open cutters, zonder gebruik te maken van vacuümtechnologie. HYGIËNE EN VOEDSELVEILIGHEID In het hart van de voedselverwerking staan hygiëne en voedselveiligheid centraal. Het Hygienic Secure- assortiment van K+G Wetter is niet alleen in naam een reeks die aansluit bij de wensen en noodzaken van de vleesindustrie. “Bij de verdere ontwikkeling van onze machines is onze eerste prioriteit om altijd een duidelijk voordeel en efficiencyslag voor onze klanten te realiseren", legt Volker Schlosser van K+G Wetter uit. “De industriële (vacuüm)schotelcutters hebben hun naam waargemaakt op de internationale markt. Dit laat ons zien dat we als premium merk op de goede weg zijn - met hoge kwaliteit en echte voordelen die onze klanten helpen om uitstekende producten te produceren." Het Hygienic Secure-assortiment is uitgebreid met de CutMix 360 en CutMix 200. De geavanceerde (optionele) kookapparatuur is overgenomen uit de beproefdeVCM-vacuümschotelcutters, maar nu voor het eerst ook beschikbaar met open cutters. “Voor veel producten is een vacuümsysteem voordelig, met bijvoorbeeld een betere eiwitverwerking, beter gebonden worstvlees en minder luchtinsluitingen. Een vacuüm schotelcutter is echter ingewikkelder, en dus duurder, om te bouwen”, zegt Schlosser. “Daarom hebben we onze industriële schotelcutters nu uitgerust met het kooksysteem uit de Hygienic Secure-reeks voor klanten van wie de producten minder goed tot hun recht komen met vacuümtechnologie. Dit maakt de machines vooral economisch interessant, omdat we niet langer het extreem complexe ontwerp van een (vacuüm) schotelcutter nodig hebben om de kookfunctie te gebruiken. Dat scheelt enorm in de kosten.” DUBBELWANDIGE KOOKPOT De unieke door K+G Wetter ontwikkelde oplossing voor bijzonder hygiënisch en energiebesparend koken is een dubbelwandige kookpot. Door het gesloten systeemontwerp verwarmt de toegevoerde stoom de kookpot zeer snel – en uitsluitend via de ruimte tussen de dubbele wanden van de pot. Dit levert een aanzienlijke besparing op het gebied van energie op en dus van de kosten. Het feit dat hierdoor ook de stoom volledig gescheiden blijft van het verwerkte product, zorgt voor een honderd procent hygiënische veiligheidsgarantie, want het risico op besmetting door stoom is volledig uitgesloten. VEELZIJDIG SCALA De nieuwe Hygienic Secure industriële schotelcutters van K+G Wetter leveren worstvlees van topkwaliteit, ook zonder vacuümfunctie. Alle soorten kookworst ▲ De CutMix 360 schotelcutter van K+G Wetter is geschikt voor het maken van vullingen, soepen en stoofschotels, en voor sauzen zoals Bolognese, of zelfs vegetarische en veganistische gerechten in grote hoeveelheden

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4