Meat&Co nr 1 2023

44 MEAT&CO NR 1 2024 ANUGA FOODTEC 2024 KRACHTIGE OVENS VOOR VLEES EN KANT-EN-KLARE VLEESVERWERKING Onder de ovens die Heat and Control tot zijn ‘prime selections’ rekent, behoren onder meer de industriële multifunctionele ovens. Zoals de naam al doet vermoeden is deze oven multifunctioneel. In dit type wordt een breed scala aan vlees en kant-en-klare vleesproducten bereid. Voedselverwerkers kiezen een dergelijke, multifunctionele oven als het hun doel is telkens dezelfde producten van hoge kwaliteit en hoge opbrengsten te verkrijgen. Multifunctionele oven Het MPO Cooking System® is een goed voorbeeld van een multifunctionele oven die wordt gebruikt door verwerkers van vlees, gevogelte, varkensvlees, vleesalternatieven en ander bereid voedsel. Deze innovatieve oven maakt gebruik van een uniek kookproces om meer van het oorspronkelijke vochtgehalte en de smaak van het product te behouden. De MPO is ontworpen om de interactie tussen kooktemperatuur en vocht nauwkeurig te controleren. Hierdoor wordt een snelle warmteoverdracht bereikt zonder uitdroging, terwijl een ideale oppervlaktetextuur wordt ontwikkeld en een maximale opbrengst behouden blijft. Een veelzijdigheid aan machines en apparatuur wordt gebruikt voor het bereiden en koken van verschillende soorten vleesproducten, waaronder rundvlees, varkensvlees, kip, kalkoen en plantbased producten, op een wijze die een consistente en hoge kwaliteit producten oplevert. De krachtige ovens van Heat and Control helpen vleesverwerkers deze producten te maken met een ongeëvenaarde consistentie, efficiëntie, capaciteit, veelzijdigheid en precisiecontrole. Het Australische bedrijf presenteert op Anuga FoodTec een selectie hoogwaardige ovens voor vlees én kant-en-klare vleesproducten. Een optioneel menugestuurd PLC-besturingssysteem kan worden gebruikt om de juiste parameters voor elk product op te roepen, wat efficiënte omschakelingen en de mogelijkheid om een verscheidenheid aan producten snel en efficiënt te bereiden, mogelijk maakt. De mogelijkheid om de instellingen voor temperatuur, vochtigheid en kooktijd op deze oven vast te stellen en vervolgens op te slaan, helpt hem de herhaalbare, consistente kwaliteit van de productie te bereiken ‘waar dit werkpaard in de industrie bekend om staat’. Spiraaloven Koken in een spiraaloven heeft veel voordelen. Het is een continu kooksysteem dat de voorkeur geniet bij veel verwerkers van vlees en kant-en-klare vleesproducten. Dit komt doordat de beschikbare fabrieksruimte vaak bepaalt welke oven er wordt gekozen. De ruimtebesparende spiraaloven maakt gebruik van een luchtstroom van 360 graden, is ontworpen voor een hoog volume en kan worden ingezet bij het bereiden van een verscheidenheid aan vleesproducten. Voedselverwerkers die hun product gedeeltelijk of volledig willen koken – of uitdrogen voordat het verder wordt verwerkt – kiezen voor een spiraaloven. Sommigen gebruiken het ook om de kleur van hun producten te ontwikkelen en te verbeteren, en het is zeer geschikt voor producten die een lange verblijftijd vereisen. De Spiraaloven van Heat and Control is gebouwd voor continu, uniform koken op alle niveaus: voor sneller koken, maximale opbrengsten en een hogere productieoutput. Het is veelzijdig in zijn vermogen om droge hitte, alleen stoom of combinatiewarmte te gebruiken. Het is verkrijgbaar in configuraties met één of twee spiraalvormen en is op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke productvereisten van de producten die worden vewerkt.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4