Meat&Co Nr 2-2024 Online

MACHINES, PRODUCTIELIJNEN EN AUTOMATISERING 12 MEAT&CO NR 2 2024 ‘ONZE OPLOSSINGEN ZIJN VOLLEDIG ELEKTRISCH EN ZEER ENERGIEZUINIG’ VOLAUTOMATISCH TRAYSEALEN MET DE TRAMPER S-340 Al meer dan 40 jaar ontwikkelt SAIREM op maat gemaakt en zeer gespecialiseerde apparatuur en processen op basis van Microwave (MW) en Radiofrequentie (RF) en blinkt het uit in het waarborgen van voedselveiligheid en procesefficiëntie. De op maat gemaakte voedingsoplossingen leiden tot producten die gezond zijn, van constante hoge kwaliteit en lang houdbaar zijn. Sylvain Tissier, Business Development Manager bij SAIREM, legt uit: “Onze oplossingen zijn volledig elektrisch en zeer energiezuinig. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze maximale betrouwbaarheid bieden met weinig bewegende delen.” Tramper Technology, partner voor het ontwerpen en realiseren van verpakkingsmachines en -lijnen voor de vlees- en overige voedingsindustrie, demonstreerde een instapmodel traysealer tijdens de recente vakbeurs Empack in Gorinchem. De Tramper S-340 is uitgerust met een hygiënisch ‘walking beam’-transportsysteem. De snelheid en uniformiteit van SAIREM MW- en RF-processen minimaliseert productdruppelverliezen en degradatie. Het gehele product wordt snel en homogeen getemperd, wat ervoor zorgt dat bacteriën geen tijd hebben om te groeien. Deze processen zijn ideaal voor vlees, vis, zeevruchten, groenten en fruit en boter. De kleur, het gewicht, de smaak en de vitamines van het product blijven volledig behouden. Klanten krijgen flexibiliteit omdat het niet nodig is om ingrediënten uit te pakken - ze kunnen worden verwerkt in de plastic folie, karton of plastic doos. Verbetering smaak, kwaliteit en houdbaarheid SAIREM-apparatuur voor MW-pasteurisatie omvat tunnels voor kant-enklaarmaaltijden en in-line verwarmers voor verpompbare producten. Dankzij het snelle en gelijkmatige verhittingsproces wordt een aanzienlijke vermindering van de microbiële belasting snel bereikt, zowel in de kern als aan het oppervlak van het voedsel. Consumenten eisen veiligere en gezondere producten die smaak en goedheid behouden en tegelijkertijd het gebruik van conserveringsmiddelen of additieven elimineren, vooral als het gaat om kant-en-klaarmaaltijden. MW-pasteurisatie biedt al deze voordelen. Meer informatie: Sairem welcome@sairem.com | www.sairem.com/nl/ De volautomatische Tramper S-340 traysealer is geschikt voor het verpakken van verse levensmiddelen onder MAP-condities. Dit kan in verschillende typen trays, zoals kunststof, aluminium en karton. Ook kan er worden gevarieerd met bedrukte, onbedrukte of geperforeerde sealfolie. Robuust en betrouwbaar De S-340 is een robuuste en betrouwbare verpakkingsmachine, die tot 18 cycli per minuut kan draaien. De machine is standaard uitgerust met servo-gestuurde aandrijvingen. Dit biedt in de praktijk diverse voordelen: eenvoudig instelbare snelheden, hoge sealdruk, laag energieverbruik, geen waterkoeling en een instelbaar foliekoppel. Meer informatie: Tramper Technology Tel. +31 (0)113 31 28 11 | sales@trampertechnology.nl www.trampertechnology.nl ◀ De tempereertunnel van Sairem ▲ De volautomatische Tramper S-340 traysealer is geschikt voor het verpakken van verse levensmiddelen onder MAP-condities

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4