Meat&Co Nr 2-2024 Online

18 MEAT&CO NR 2 2024 CASESTUDY: PROVISUR TECHNOLOGIES BIJ JUCARNE S.L. VLEES PRODUCEREN ONDER UITDAGENDE OMSTANDIGHEDEN Jucarne S.L. produceert vlees voor de Canarische Eilanden met behulp van machines van Provisur Technologies. De innovatieve ontdooikamers, injectoren, tumblers voor het marineren en de zeer efficiënte Lutetia® kookkamers van de Amerikaanse systeembouwer zorgen ervoor dat Jucarne ideaal is uitgerust om een breed scala aan producten te produceren. Bovendien stelt de uitgebreide klantenservice van Provisur Jucarne in staat om een efficiënte en betrouwbare vleesproductie op het eiland te bieden. “Vanwege onze ligging op het eiland en de speciale omstandigheden die daarmee gepaard gaan, hebben we betrouwbare, hoogwaardige verwerkingstechnologie nodig, vooral voor ontdooien”, zegt Davinia Cabrera del Rosario van Jucarne Management. Vleesproducent Jucarne S.L. van de Canarische Eilanden, gevestigd op Gran Canaria, werkt onder speciale voorwaarden: alle grondstoffen voor de productie worden diepgevroren op het eiland afgeleverd. Het bedrijf produceert een uitgebreid assortiment vleesproducten van ongeveer 800 verschillende artikelen en levert aan de regionale levensmiddelendetailhandel en de horeca op de Canarische Eilanden. De producten worden in supermarkten verkocht onder het eigen merkmerk van Jucarne, maar ook onder merkmerken. Jucarne werkt samen met alle grote winkelketens en een deel van de producten wordt geëxporteerd naar het (nabijgelegen) Afrikaanse continent. Al meer dan tien jaar vertrouwt de vleesproducent op de productieapparatuur van Provisur Technologies, een volledige dochteronderneming van CC Industries (CCI). De leverancier verenigt een aantal bekende merken onder één paraplu. Onder hen is Lutetia®, een wereldleider op het gebied van betrouwbare ontdooitechnologie. “Ongeveer tien jaar geleden, tijdens de SIAL-voedingsbeurs in Parijs, overtuigde de uitstekende kwaliteit van Lutetia-apparatuur® ons om in dit merk te investeren. Sindsdien gebruiken we Lutetia en zijn we onder de indruk van de uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en opbrengst”, zegt Antonio Falcon, commercieel manager bij Jucarne. Snel en behoedzaam ontdooien Bij Jucarne zijn twee Lutetia-ontdooikamers in gebruik, die het mogelijk maken om bevroren vlees snel te ontdooien. Ze werken met Lutetia’s gepatenteerde koude convectietechnologie. Dit regelt de oppervlaktetemperatuur van het product en optimaliseert de warmteafgifte om sneller ontdooien en een uitstekende voedselkwaliteit en -veiligheid te garanderen. Het systeem zorgt voor een snelle luchtcirculatie, die de warmteoverdracht versnelt, waarbij zowel de warmtetoevoer (lucht, water, stoom) als de koudetoevoer (lucht, water) worden geregeld. De luchtvochtigheid en het oppervlak worden op peil gehouden door stoominjectie en sproeiwater. Dit vermindert uitdroging van het product. Het proces, zelfs van de meest kwetsbare producten, verkort de ontdooitijd van 24 tot 96 uur tot slechts vier tot 12 uur en het verbetert tegelijkertijd de opbrengst. Zouten en injecteren Het assortiment apparatuur bij Jucarne wordt aangevuld met twee Lutetiamachines voor het zouten, injecteren en toevoegen van aroma’s of pekel. Dit geeft smaak aan de producten. De twee injectoren zijn geschikt voor producten gemaakt van puur spiervlees, producten met en zonder been. Het zijn zeer nauwkeurige instrumenten die kunnen worden gereguleerd om altijd de gewenste oplossing in de juiste hoeveelheid en voor elk type product te injecteren. Hun nieuwe, verbeterde design betekent een enorme sprong voorwaarts op het gebied van hygiëne. Davina Cabrera del Rosario met haar vader Juan Cabrera, president en eigenaar van Jucarne S.L. Geen verlies van kwaliteit of opbrengst na het ontdooien van kippenborsten

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4