Meat&Co Nr 2-2024 Online

SUBCOVER: DAWSONGROUP BENELUX MEAT&CO NR 2 2024 21 ‘ONZE FOCUS LIGT OP HET BIEDEN VAN FLEXIBELE OPLOSSINGEN BINNEN DE GECONDITIONEERDE SUPPLY CHAIN’ Dawsongroup zette in 2015 een nieuwe divisie op in Spanje. Hierdoor kon het bedrijf direct inspelen op de vraag vanuit China naar varkensvlees toen in het Aziatische land (2018) en later in België (2019) een uitbraak was van de Afrikaanse Varkenspest. In de zoektocht naar alternatieve leveranciers kwam China onder meer uit bij Spanje. “Enkele grote vleesverwerkende partijen in Spanje sprongen in het gat. Uitbreiden wil natuurlijk iedereen, maar hoe weet je zeker dat je over één, drie of vijf jaar nog steeds de gewenste leverancier bent als je eenmaal bent opgeschaald? Is de groei duurzaam of enkel voor de korte termijn? Veel Spaanse producenten vonden de uitbreiding spannend en zochten een partner om flexibel op te kunnen schalen. Vanuit de positieve ervaringen bij ons moederbedrijf in het Verenigd Koningrijk en vanuit de verschillende divisies in de Benelux, Frankrijk en Duitsland kozen zij voor Dawsongroup. Op sommige uitzonderlijke locaties zijn tot wel 10 grote shockvriezer geplaatst, waardoor de productie ter plekke flink kon worden uitgebreid”, zegt Heijnen. “België is gelukkig vrijverklaard van Varkenspest. Sinds januari 2024 mogen zij weer exporteren naar China. Zodoende zie je dat veel Vlaamse vleesproducenten en slachterijen nu willen opschalen. Bij voorkeur flexibel. Voor deze bedrijven is Dawsongroup de ideale partner. Net als voor Nederlandse vlees- en visverwerkers, die willen opschalen omdat zij een nieuwe klant of exportland bij hebben gekregen, maar nog niet weten of ze het te verwerken product in de toekomst mogen blijven leveren. Dankzij onze oplossingen kunnen zij tijdelijk hun vries- en koelcapaciteit vergroten tot het gewenste niveau.” Lees verder op de volgende pagina ▶ Dawsongroup Benelux levert verplaatsbare koel- en vriescellen, shockvriezers, tempereercellen, koeltrailers en gekoppelde cellen aan slachthuizen en producenten van vlees- en visproducten. De oplossingen van het bedrijf uit Rotterdam zijn ideaal voor vlees- en voedingsmiddelenfabrikanten die (tijdelijk) willen opschalen en daarvoor extra vriesruimte nodig hebben. “Wij willen écht de partner zijn om flexibel op te kunnen schalen. Onze focus ligt op het bieden van flexibele oplossingen binnen de geconditioneerde supply-chain”, verduidelijkt Strategic Business Manager Rick Heijnen van Dawsongroup Benelux.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4