Meat&Co Nr 2-2024 Online

30 MEAT&CO NR 2 2024 MACHINES, PRODUCTIELIJNEN EN AUTOMATISERING LIJNOPLOSSING WEBER TILT GEAUTOMATISEERDE PRODUCTIE CONVENIENCE-PRODUCTEN NAAR HOGER NIVEAU Stukgoederen, snacks en convenience-producten zoals pizza, sandwiches en kant-en-klaarmaaltijden, vistoepassingen, bakkerijproducten: Weber staat voor de ontwikkeling en levering van innovatieve oplossingen voor de automatisering en verwerking van verse voedingsmiddelen met beperkte houdbaarheid. Dit wordt aangetoond door vele succesvolle klantprojecten en door beursdeelnamen, zoals onlangs Anuga FoodTec. Highlight op de beurs was een innovatief automatiseringsconcept voor de productie van snacks en convenience-producten aan de hand van een voorbeeld van een speciale opstelling voor de productie van snackschaaltjes met kaasblokjes en mini-salamischijfjes. “Waar andere systemen beperkt zijn, maakt deze unieke automatiseringsoplossing de implementatie mogelijk van toepassingen en vereisten die anders niet zouden kunnen worden gerealiseerd; automatisering en flexibiliteit op zijn best”, laat Tobias Weber van Weber Food Technology weten. Lay-out lijnconcept Als we naar de lay-out van dit lijnconcept kijken, zien we dat de configuratie bestaat uit twee onafhankelijke Weber weSHUTTLE-lijnen, die de verschillende producten voor deze snacktraytoepassing voorbereiden en verwerken. Het eerste gedeelte wordt gedaan door een Weber weSLICE 4000 slicer met cirkelmestechnologie, die op twee banen dikke plakken kaas snijdt. Voor toepassingen in het middensegment biedt de slicer maximale flexibiliteit voor het implementeren van vele Weber Food Technology heeft een toonaangevende positie verworven binnen de voedingsmiddelenindustrie, met name op het gebied van de productie van gesneden vlees, dankzij haar complete verwerkings- en verpakkingslijnen. Maar vandaag de dag staat Weber voor veel meer. Het portfolio is de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid met oplossingen voor andere product- en marktsegmenten. Dit bewees de Duitse systeemaanbieder onlangs tijdens Anuga FoodTec, waar een nieuwe lijnoplossing werd gepresenteerd voor de geautomatiseerde productie van convenience-producten. toepassingen in de kleinste ruimtes. Het is daarom de ideale keuze voor dit lijnconcept. De tweede gedeelte begint met een Weber Slicer 305, die snacksalami van klein kaliber vier keer nauwkeurig snijdt en in porties verdeelt over twee banen. Deze slicer is ook perfect geschikt voor de efficiënte productie van middelgrote hoeveelheden. Creatieve verwerkingsoplossing Het middelpunt van deze creatieve verwerkingsoplossing is het ongelooflijk veelzijdige Weber weSHUTTLE transportsysteem. Gekenmerkt door maximale flexibiliteit op het gebied van toepassingsdiversiteit en ruimtelijke ontwerpopties, kunnen lijnconcepten op basis van de weSHUTTLE precies worden afgestemd op klantspecifieke omstandigheden en vereisen. Het op maat gemaakte railontwerp is een echte gamechanger als het gaat om het integreren van nieuwe productielijnen in bestaande, beperkte productieruimtes. Dit bespaart niet alleen waardevolle ruimte, maar ook geld, omdat de volledige productieruimte optimaal kan worden benut met een minimale footprint. Daarnaast draagt de weSHUTTLE door de hoge mate van automatisering bij aan een verhoogde voedselveiligheid. De vermindering van menselijke tussenkomst in het productieproces en de hygiënische voordelen van het systeem resulteren in een betere hygiëne en een langere houdbaarheid van de producten.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4