Meat&Co Nr 2-2024 Online

MEAT&CO NR 2 2024 31 Dit is bij dit lijnconcept bijzonder belangrijk omdat de stukken kaas nog op een volgende processtap wachten om kaasblokjes te worden. Terwijl een Weber ShuttleLoader de minisalamiporties in de snackbakjes aan het einde van een productlijn plaatst, worden de kaasplakken naar een Weber wePICK 5130 pickrobot in de andere productlijn getransporteerd. Het kaasblokjesstation bevindt zich in het invoergebied van de pickrobot. Dit vereist geen extra ruimte omdat het volledig geïntegreerd is in de Weber wePICK. De kaasplakken gaan eerst door een uitlijnstation, waar ze precies in de transportrichting worden uitgelijnd voordat ze worden gesneden. Vervolgens worden de plakken kaas met behulp van draad netjes in gelijke blokjes gesneden - voor een gelijkmatig uiterlijk in elke verpakking. Ook de automatische draadbreukdetectie draagt bij aan dit uitstekende resultaat en daarmee aan een grotere procesbetrouwbaarheid. Dankzij de snijdraadcontrolesysteem, die de spanning in de snijdraad meet, weet de pickrobot precies wanneer de kaasblokjes gesneden zijn. Hierdoor kan deze ze zonder tijdsverlies direct uit de portiehouder halen en in de trays plaatsen. De kaasblokjes worden zo zorgvuldig in de verpakking geplaatst dat er geen blokjes wegglijden en de kaas visueel aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Aan het einde van de procesketen wordt de volledig beladen tray door een Weber wePICK overgebracht naar een verpakkingssysteem. Geen grenzen meer Met dit automatiseringsconcept kent de creativiteit van voedselverwerkende bedrijven geen grenzen: met het weSHUTTLE transportsysteem kunnen ook andere producten naar wens en flexibel worden geplaatst en getransporteerd. Weber weSHUTTLE is bijvoorbeeld ook ideaal voor de economische, flexibele en hooggeautomatiseerde productie van gesneden multivariëteitsverpakkingen of convenience-producten zoals sandwiches, het automatisch vullen van allerlei soorten kant-en-klare maaltijden en het automatische beleggen van pizza’s met toppings. En uiteraard kunnen ook andere soorten verpakkingsmachines, zoals thermoformers, in dit automatiseringsconcept worden geïntegreerd, zodat er uiteenlopende verpakkingssoorten kunnen worden gerealiseerd. Meer informatie: Weber Benelux Tel. +31 (0)10-264 0100 info@weberweb.com www.weberweb.com Tussentijdse reiniging van de lijn is snel en eenvoudig, omdat de portiehouders in een handomdraai zonder gereedschap kunnen worden verwijderd. Optioneel kan ruimtebesparend een UVC-sterilisatiesysteem in het systeem worden geïntegreerd, dat de portiehouders automatisch en continu steriliseert en zo een belangrijke bijdrage levert aan de productveiligheid. Automatisch beladen Met behulp van de Weber ShuttleLoaders worden de weSHUTTLE portiehouders op beide trajecten automatisch beladen met de vooraf gesneden stukken kaas en porties mini-salami. De ShuttleLoader kan de positie van de porties aan de zijkant automatisch corrigeren, waardoor de betrouwbaarheid van het proces toeneemt en er geen handmatige aanpassingen van de porties nodig zijn. De portiehouders kunnen worden aangepast aan het product en de toepassing.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4