MEAT&CO nr3 2019 Online

m e a t & c o n r 3 2 0 1 9 4 I n h o u d P. 22 COVERSTORY BIOCLIMATIC Veel vleesverwerkende bedrijven en voedingsproducenten in Nederland en België doen al jaren een beroep op Bioclimatic om een toekomstgerichte, duurzame en veilige productie te garanderen. Het bedrijf van Bert en Martijn van Klink helpt fabrikanten met risicobeperking door middel van desinfectie met UV-licht. “Wij brengen de hygiëne in de vleesindustrie een stap verder. Wij bieden zowel standaardoplossingen als maatwerk, want elk bedrijf en elke sector hebben hun eigen problematiek”, benadrukt Martijn. P. 10 INTERVIEW MET JORIS COENEN Joris Coenen is per 1 mei de nieuwe manager van de Belgian Meat Office, het vleesexportbureau dat in 2003 werd opgericht als onderdeel van VLAM. Hij is de opvolger van René Maillard, die met pensioen gaat. Coenen geeft aan dat ook na de managementwisseling de focus zal blijven liggen op het promoten van Belgisch rund- en varkensvlees, maar VLAM gaat zich ook nadrukkelijker bemoeien mengen in de discussie over vleesconsumptie in België in relatie tot het milieu, klimaat en dierenwelzijn. “Wij missen in het maatschappelijke debat nog te veel de feiten.” P. 12 MAXIMALE PRESTATIE MET WEBER GUARDIAN Weber Maschinenbau heeft Weber Guardian verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Dit aftersales-programma -bedoeld om de prestaties en efficiëntie van een Weber-lijn te maximaliseren- biedt verschillen- de individuele servicemodules en wordt desgevraagd geleverd met advies en scholing op maat. “Weber Guardian garandeert maximale prestaties gedurende elk deel van de productielijn, van het snijden tot aan het verpakken”, vertelt CEO Tobias Weber. P. 16 SNELLER, EGALER EN BETER VRIEZEN Waartoe de bundeling van krachten kan leiden, bewijst Plastic Frost. Het bedrijf onder leiding van Jan Floor en Sjors van de Lagemaat ontwikkelde een nieuwe invries-spacer: Optiflow Freezer Spacer®, waarmee in de Shockfreezer in zeer korte tijd de gewenste lage temperaturen worden bereikt voor vlees, vis en pluimvee. Door het revolutionaire design is vervuiling minimaal en behoren beschadigde verpakkingen en eindproducten tot het verleden. “Niet alleen kunnen de producten sneller worden ingevroren. Het temperatuurverloop is veel constanter dan bij gewone spacers”, vertelt Van de Lagemaat. 12 10 22

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4