Meat&Co-nr3-2020 online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 0 37 | www.djmfoodprocessing.nl | info@djmfoodprocessing.nl | DJM VacForm Vormmachines VF015 I VF04 I VF06 I VF12 ● Bandbreedte 150, 400, 600 en 1150 mm ● Standaard geen hydrauliek, geen lucht ● Eenvoudig wisseling naar andere vormen ● Maximale productdikte 40 mm ● Optionele papierautomaat ● 70-80 slagen / minuut ● Lage druk A D V E R T E N T I E ve mengsels met ingrediënten die elkaar versterken. Zo biedt Kemin onder meer deze drie producten om vlees en gevogelte te beschermen van microbiële groei en de houdbaarheid te verlengen: • BactoCEASE ® NV - Gebufferde azijn-gebaseerde voedselveiligheidsingrediënten om vlees, gevogelte en vis te beschermen, evenals deli-salades tegen bederfbacteriën; • NaturFORT ™ - Natuurlijke plantenextracten voor verlenging van de houdbaarheid op basis van rozemarijn en groene thee. Zeer effectief in tal van voedseltoepassingen zoals vlees en sauzen; • NaturCEASE ™ Dry - Alles in één oplossing; houdbaarheid en voedselveiligheidsoplossing om vleesproducten te beschermen tegen bederfbacteriën en oxidatie te beheersen. Consumenten kiezen voeding in de supermarkt met hun ogen. Zeker vleesproducten moeten er vers en smakelijk uitzien. Dit zal bepalen of ze de producten al dan niet gaan kopen. Oxidatie is de vijand. Het is een kettingreactie die plaatsvindt in de aanwezigheid van zuurstof en verantwoordelijk is voor de achteruitgang van voedselproducten, inclusief onaangename smaken en nare geuren. Dit proces wordt beïnvloed door verwerking, verpakking en bewaartechnieken, evenals productingrediënten. “Maar we kunnen verse smaken behouden met doeltreffende ingrediënten van natuurlijke oorsprong”. Hoewel gezondheid en welzijn essentiële factoren zijn die de wereldwijde markt voor verpakte levensmiddelen beïnvloeden, worden fabrikanten aangemoedigd om de algemene voordelen van kostenconcurrerende natuurlijke oplossingen te onderzoeken. Bij Kemin hebben we de juiste ingrediënten om het voedsel tot in de kern en daarbuiten te beschermen, terwijl we de kortst mogelijke toeleveringsketen volgen.” UITDAGINGEN AANPAKKEN Kemin legt tot slot uit: “Het is mogelijk om uw uitdagingen als fabrikant aan te pakken. Synthetische antimicrobiële stoffen en antioxidanten hebben in het verleden de voorkeur gekregen vanwege hun efficiëntie en lagere kosten in vergelijking met natuurlijk verkregen ingrediënten. De veranderende eisen van de consument zijn echter dwingende reden voor de voedingsmiddelenindustrie om alternatieven te zoeken die voldoen aan de vereisten om de houdbaarheid te verlengen met natuurlijke alternatieven. Onze technische verkoopmanagers en ons serviceteam zullen nauw samenwerken met uw bedrijf om tot een oplossing te komen die aan uw behoeften voldoet.” Meer informatie: Kemin Food Technologies Tel. +32 (0)14-28 36 60 | kftcs.eu@kemin.com of www.kemin.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4