MEAT&CO nr4 2019

m e a t & c o n r 4 2 0 1 9 4 I n h o u d P. 26 AARNINK VLEESWAREN KIEST VOOR DE KONINGH AarninkVleeswaren voorziet heel Nederland van ambachtelijke grill- en vleeswaren. Toen het bedrijf twee jaar geleden uitbreidde met een tweede locatie, werden de verpakkingsmachines eens kritisch tegen het licht gehouden. “De labelmachines van onze vorige leveranciers voldeden niet aan onze verwachtingen. Vandaar dat ik De Koningh Coding & Labeling benaderde voor een ander weeg-prijs-etiketteersysteem”, vertelt directeur Bart Aarnink van Aarnink Vleeswaren. P. 10 VISION-TECHNOLOGIE HALVEERT VOEDSELVERSPILLING De Vision-technologie van TriVision halveert voedselverspilling in het productieproces en kan de doorslaggevende factor zijn bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s - Sustainable Development Goals) van de VN omtrent voedselverspilling. Elk jaar bespaart TriVisions’ technologie wereldwijd ongeveer 10.000 ton aan voedselverspilling in meer dan 25 landen. De Vision-technologie neemt en analyseert beelden op basis van vooraf bepaalde kenmerken. Op deze manier worden fouten in voedselproducten, verpakkingen of labels onmiddellijk herkend en kan de productie worden aangepast. P. 18 OP BEZOEK BIJ INDUSTRIAL AUCTIONS Industrial Auctions is een geijkte naam binnen de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven faciliteert het veilingbureau meermaals per jaar veilingen van machines tot volledige productielijnen. De machines vinden hun weg wereldwijd in de voedings- en drankenindustrie. “Wij onderscheiden ons van andere veilingbureaus door net een stapje extra te zetten en fors te investeren in het persoonlijke contact. Dat wij alles van begin tot het einde regelen, wordt zeer gewaardeerd. Door kopers én verkopers”, weet marketingmedewerker John van Berlo van Industrial Auctions. P. 22 COVERSTORY BACKSAVER Backsaver produceert standaard roestvaststalen heffers en kantelaars voor de voedingsmiddelenindustrie. De machine doet waar het vrij vertaald voor staat: het sparen van de rug. “Door onze mobiele machines hoeven werknemers niet meer te bukken, maar werken ze altijd op armhoogte. Dit zorgt voor blije gezichten op de werkvloer. Bij een nieuwe klant hebben we laatst een kantelaar een paar dagen op proef neergezet. Al na een paar uur werd er gevochten over wie ‘m mocht gebruiken. Ermee werken doet overtuigen”, verzekert directeur Bram van Oirschot. 18 10 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4