Meat&Co nr4-2020 online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 0 4 P. 10 ‘IK BEN FIER OP WAT DE BELGISCHE VLEESSECTOR VOOR ELKAAR HEEFT GEBOKST’ Het zijn bijzondere tijden (geweest) voor de vleesverwerkende industrie. Niet in de laatste plaats voor Joris Coenen, manager van de Belgian Meat Office. Ondanks de problematiek die wereldwijd heeft gespeeld sinds de uitbraak van de coronacrisis, heeft de Belgische industrie gedurende de crisis kunnen blijven produceren. Daarnaast zijn er wat ontwikkelingen gaande die -mits geconcretiseerd- het dagelijkse werk voor Coenen vanaf het najaar ook nog wat gemakkelijker maken. “We zijn hoopvol dat we voor het einde van het jaar kunnen aantonen dat België al meer dan een jaar volledig vrij is van de Afrikaanse Varkenspest.” P. 17 VEILIG MAKEN VAN WERKPLEKKEN TOT KUNST VERHEVEN Schmersal ontwikkelt en produceert al decennialang apparatuur en systemen ter bescherming van werknemers en machines; ook wel bekend als mens-machine-veiligheid. Het Duitse kwaliteitsmerk is wereldwijd actief en heeft ook vestigingen in Nederland en België. “Schmersal is de specialist op het gebied van machineveiligheid. Onze corebusiness is het creëren van een veilige werkplek en dan met name gericht op machineveiligheid. Wij begeleiden bedrijven daarbij met behulp van een breed scala aan componenten en systemen”, vertelt managing director Gijsbert Heenck van Schmersal Nederland. P. 34 COVERSTORY MAREL Marel Further Processing ontwikkelt en levert machines voor de verderverwerking van pluimvee, vlees en vis. Het bedrijf beschikt in Boxmeer over een DemoCenter waar (potentiële) klanten terecht kunnen om nieuwe concepten en producten te testen op één van de vele machines en productielijnen van Marel. “Het DemoCenter hebben we twintig jaar geleden opgezet om onze innovaties te tonen en demonstraties van onze nieuwste machines te geven. Ook bieden we onze klanten de mogelijkheid om samen te kijken hoe onze machines ingezet kunnen worden bij de ontwikkeling en optimalisatie van hun producten”, aldus regional sales director Eric de Geest. P. 38 ‘VERBUFA ONDERSTEUNT ONS UITSTEKEND’ De samenwerking tussen Compaxo Vleeswaren en machinefabrikant Verbufa gaat alweer zeventig jaar terug. Ook nu de volgende generaties aan het roer staan bij beide bedrijven, is de samenwerking niet minder geworden. Sterker nog, binnen de productiefaciliteit van Compaxo in Gouda staan zo’n dertig machines opgesteld die zijn ontwikkeld of worden verkocht door Verbufa, waaronder de nieuwste Handtmann vacuüm vulmachines. “Wij hebben de beste machines nodig. Er zijn er maar een paar die dit soort techniek kunnen maken, maar die staan meestal in de schaduw van Verbufa”, stelt directeur Jeroen van der Post van Compaxo. 17 10 38 I n h o u d

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4