Meat&co nr4 2022 Online

Me a t &c o n r 4 2 0 2 2 4 I n h o u d P.10 IB FOOD-MACHINES IB Food-Machines op Urk is vertegenwoordiger van een vijftiental machinemerken voor de vis-, vlees- en pluimveeverwerkende industrie. Twee van deze merken zijn Borncut en MIVEG, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van geautomatiseerde machines voor het maken van spiesjes met vlees, vis, kip, fruit, groenten of veganproducten. “Het unieke rijgproces zorgt voor een ambachtelijke uitstraling, terwijl het handwerk juist volledig wordt geautomatiseerd”, vertelt sales director Jan Willem Vermeulen van IB Food-Machines. P.18 ELPRESS Tijdens IFFA 2022 in Frankfurt presenteerde Elpress een drietal innovaties waarmee de hygiëne en reiniging in een voedselverwerkende productiefaciliteit objectief meetbaar en geautomatiseerd kunnen worden: Hygienic Print, Logging op Satelliet en een geautomatiseerde kratcontrole. “De foutmarges gaan omlaag, terwijl alle data verwerkt kan worden in het management- of kwaliteitssysteem. De eerste pilots zijn afgerond en onze klanten zijn erg enthousiast’, zegt Roel de Valk, die bij Elpress verantwoordelijk is voor innovatie en ontwikkeling. P.22 COVERSTORY: FOODLINE SYSTEM FoodLine System heeft deze zomer het merkengamma verder uitgebreid met Themis. De toepassing van de gepatenteerde WRT-technologie die het Italiaanse bedrijf heeft ontwikkeld, maakt hergebruik van productieafval en afvalwater mogelijk. “Zeventig tot negentig procent van het afval- en slachtwater kan weer worden gezuiverd tot demiwater en zo’n tien tot dertig procent van het productieafval wordt gevormd tot een droog restproduct. De WRT-technologie is revolutionair! De eerste slachthuizen hebben al enthousiast gereageerd”, vertelt sales manager Pascal Derksen van FoodLine System. P.26 CHR. HANSEN Al duizenden jaren voeren mensen een strijd tegen voedselbederf, onder andere door gebruik te maken van fermentatie. Moderne hulpmiddelen helpen ons tegenwoordig gelukkig om vlees en vleeswaren – daarmee ook onszelf – te beschermen door middel van het gerichte gebruik van geselecteerde microorganismen. Chr. Hansen beschrijft in deze uitgave de werkwijze en technologie hierachter en biedt onze lezers een gedetailleerde achtergrond over fermentatie. 18 26 10

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4