Meat&co Nr5-2021 Online

m e a t & c o N R 5 2 0 2 1 4 i n h o u d P. 10 INTERVIEW ROLAND VAN LOON Van Loon Group viert in november zijn vijftigjarig bestaan. Reden voor de redactie van vaktijdschrift Meat & Co om een bezoek te brengen aan de bekende voedselverwerker in Son en Breugel, voor een uitgebreid interview met CTO Roland van Loon. Over alternatieve eiwitten, familiewaarden, dierenwelzijn, groei en de regierol die het bedrijf heeft binnen de keten. “We zijn een breed georiënteerd bedrijf, dat niet alleen vlees verwerkt. Enkele jaren geleden zijn we bewust gaan differentiëren tussen vlees, verse maaltijden en vleesvervangers. Dat is een goede zet gebleken”, vertelt Van Loon. P. 12 ROUND TABLE BELGIAN MEAT OFFICE Met veel bombarie presenteerde de Europese Commissie (EC) in 2019 de zogeheten ‘Green Deal’. Verdere verduurzaming van de veesector in de Europese Unie (EU) dreigt ten koste te gaan van dierenwelzijn, duurzaamheid en eerlijke im- en export wereldwijd. “Het is belangrijk om een eerlijk speelveld voor alle partijen te bewaken, maar garanties zijn er niet”, erkent Europarlementariër Tom Vandenkendelaere, die onlangs gastspreker was tijdens de Round Table, die de Belgian Meat Office jaarlijks organiseert. P. 22 COVERSTORY: FOODLINE SYSTEM Voor Jos Slippens Vleeswaren is een snelle verwerking van producten van belang om retailers te kunnen voorzien van verschillende soorten vleeswaren van kip-, rund- en varkensvlees. Sinds vorig jaar beschikt het vleeswarenconcern in Opmeer over de Lapeg 1000 Hybrid van het Spaanse merk Pujolàs, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door FoodLine System. “Deze machine is erg populair bij vleesfabrikanten die stuksproducten op hoge snelheid willen persen en afvullen in (kunst)darmen, netten, netten, sokken en collageen in combinatie met netten”, vertelt Pascal Derksen van FoodLine System. 10 P. 20 IB FOOD-MACHINES Eind september opende IB Food-machines een nieuw pand op Urk. De nieuwbouw geeft verder gestalte aan de groei, die de leverancier van verschillende internationale machinemerken voor de vlees- en visverwerkende industrie de afgelopen 12,5 jaar heeft doorgemaakt. “Ons doel is om klanten voorop te laten lopen met de nieuwste technologieën. Ons nieuwe pand is dan ook helemaal gebouwd met de focus op onze klanten”, vertelt Baars. 12 20

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4