NBT Magazine nr 1 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 47 N i e u w s Bak Speciaal is een gezond bedrijf dat hoog staat aangeschreven in de bakkerijsector. De onderneming bouwde naam op met hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten gemaakt op basis van oergranen, waaronder emmer en spelt. Ook ontwikkelde Bak Speciaal een exclusief assortiment melanges voor desembrood, op basis van eigen desemculturen. Eigenaar Karel van Bennekom bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zocht daarom een overnamekandidaat. NAADLOZE AANSLUITING “We zijn erg blij en trots met deze overname”, vertelt Alfred Bruin, holding directeur van de Royal Steensma-groep. “Bak Speciaal is een schitterend, gezond familiebedrijf met een goed team medewerkers: kundig en betrokken. Het assortiment van Bak Speciaal sluit naadloos aan op de grondstoffen en mixen voor brood die Royal Steensma al in huis heeft onder de merknaam Damco. Dit betreft vooral reguliere varianten, zoals kleinbrood, grootbrood en gevuld brood. Met de producten van Bak Speciaal die vooral broodspecialiteiten betreffen, kunnen we bakkers in Nederland en daarbuiten nu een compleet assortiment grondstoffen leveren voor brood.” TOTAALLEVERANCIER Volgens Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma, past de overname prima in de toekomstplannen van Royal Steensma, dat het 180-jarig bestaan viert in 2019. “Ons bedrijf is groot geworden in grondstoffen voor banket. Zo zijn we bijvoorbeeld sterk in amandelspijs, gekonfijt fruit, gelei, banketpoeders en chocovullingen en –coatings voor banket. Onze ambitie is echter totaalleverancier te zijn voor bakkers in Nederland. Op het broodvlak hebben we dan nog wat stappen te zetten. Dat we nu Bak Speciaal aan ons portfolio mogen toevoegen, helpt ons enorm die ambitie te verwezenlijken.” BETROUWBARE PARTNER Karel van Bennekom, de huidige eigenaar van Bak Speciaal, toont zich tevreden met de overname van zijn bedrijf. “Royal Steensma is een positieve, betrouwbare partner in de markt gebleken”, stelt hij. “Zowel zakelijk, als op personeelsvlak. Bovendien streven ze dezelfde doelen na als wij: toekomstgericht opereren, onderscheidende bakkerijgrondstoffen produceren en door het delen van kennis en kunde bakkers en andere afnemers het verschil laten maken en consumenten laten genieten.” Van Bennekom verwacht dat Royal Steensma door de overname, bakkers nog beter van dienst kan zijn. MERKNAAM Dit jaar blijft Bak Speciaal operationeel vanuit Nijkerk; het wordt daarmee de ‘broodtak’ van Royal Steensma. In 2020 worden de (productie)activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De locatie in Nijkerk komt daarmee te vervallen en Karel van Bennekom stapt dan uit het bedrijf. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Bakkers en afnemers kunnen de Bak Speciaal- producten gewoon blijven betrekken. Meer informatie: Royal Steensma Tel. +31 (0)88 16 32 000 www.steensma.com ROYAL STEENSMA NEEMT BAK SPECIAAL OVER ROYAL STEENSMA, PRODUCENT VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN VOOR BANKET EN BROOD, NEEMT BAK SPECIAAL IN NIJKERK OVER. BAK SPECIAAL IS PRODUCENT EN LEVERANCIER VAN GRONDSTOFFEN VOOR SPECIALE BROODSOORTEN, ZOALS BIOLOGISCH, DESEM- EN SPELTBROOD. BIJ DE FIRMA WERKEN 12 MEDEWERKERS. ZIJ BLIJVEN IN DIENST. DE OVERNAME PAST IN DE AMBITIE VAN ROYAL STEENSMA. HET BEDRIJF WIL GROEIEN IN AFZET VAN GRONDSTOFFEN VOOR BROOD. HET ACCENT VAN DE FIRMA LIGT NU VOORAL OP BANKET. Alfred Bruin (holding directeur van de Royal Steensma-groep) schudt Karel van Bennekom (eigenaar van Bak Speciaal) de hand Bak Speciaal is specialist in mixen en melanges voor hoogwaardige, authentieke grondstoffen voor (biologisch) brood en broodspecialiteiten zoals Schweizer (desem) ▶

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4