NBT Magazine nr 1 2020

B a k k e r s v a k DE INNOVATIES DIE U MAG VERWACHTEN TIJDENS BAKKERSVAK KUNNEN WE ONMOGELIJK ALLEMAAL AAN BOD LATEN KOMEN IN DEZE BAKKERSVAK- SPECIAL VAN NBT MAGAZINE, MAAR EEN AANTAL KUNNEN WIJ U OP VOORHAND ZEKER AL PRIJSGEVEN. ZO GAAT SPRONK BAKKERIJMACHINES EEN NIEUWE ROTATIEOVEN VAN WACHTEL PRESENTEREN: DE ATLAS. WIJ HOREN VAN HARM SPRONK WAT DE TECHNISCHE INNOVATIES ZIJN DIE DAARIN VERWERKT ZIJN. Spronk Bakkerijmachines is als derde generatie familiebedrijf een begrip in de bakkerijwereld. Harm: “Als betrouwbare A-merk leverancier van nieuwe en gebruikte bakkerijmachines zullen wij ons weer uitgebreid presenteren op de Bakkersvak 2020.” KWALITEIT Met de Wachtel Atlas lanceert Spronk Bakkerijmachines een nieuwe rotatieoven. “Met zijn revolutionaire technische kenmerken is het meer dan een klassieke productie-oven. Je realiseert gemakkelijk een topbakkwaliteit dankzij constante atmosferische druk in de bakruimte. Dit zorgt voor een constante reproduceerbare kwaliteit. Per bakprogramma fase kan de luchtsnelheid worden ingesteld, dit voorkomt onnodige extra productuitdroging. De regelbare frisse luchttoevoer zorgt voor extra krokantheid aan het product.” ENERGIEBESPARING “De nieuwste IQ Touch-besturing beschikt over een energiemanager welke tevens de kosten inzichtelijk maakt op bijvoorbeeld de mobiele telefoon”, vervolgt Harm. “Energiebesparingen worden gerealiseerd dankzij het Eco Multi Steam System oftewel stoomterugwinningssysteem, waardoor 20% minder energieverlies gerealiseerd wordt, en driedubbel thermisch isolatieglas. Met zijn energiebesparende functies, die exclusief zijn ontworpen door Wachtel en materialen van de hoogste kwaliteit, is het de perfecte allround rotatieoven. Het modulaire ontwerp van de Atlas maakt montage en inbedrijfstelling binnen één dag mogelijk, zelfs bij een kleine deurdoorgang. Onderhoud en service zijn navenant tijdbesparend.” KRUMBEIN Een andere noviteit die Spronk Bakkerijmachines gaat demonstreren betreft de Krumbein automatische taartsnijmachine type TKSM-mini. “Met deze programmeerbare machine worden verse en half bevroren taarten gelijkmatig en strak gesneden in het gewenste aantal stukken. Middels de automatische messenreiniging blijft iedere snede strak en zuiver. Tevens zal plaatgebak gesneden worden met de Krumbein KSSM. Dit gaat snel en rationeel in ieder gewenst formaat. Het gepatenteerde KR-DUO messensysteem is snel afneembaar waardoor het eenvoudig te reinigen is en gemakkelijk van snijmaat veranderd kan worden.” VERSE BROODJES Tot slot is er op de Spronk-stand ook dit jaar meer dan genoeg te zien, te proeven en te beleven. “Prominente bakkers zullen de hele beursdag samen met Bakeplus het Cool- Baking concept presenteren. Dit betekent dat er de hele dag door verse broodjes vanuit de koeling gebakken worden. U bent van harte welkom op stand G120 tegenover het demonstratieplein bij het BoulangerieTeam.” Meer informatie: Spronk Bakkerijmachines Tel. +31 (0)488 45 20 51 www.spronkbakkerijmachines.nl Bakkersvak-stand: G120 Spronk Bakkerijmachines LANCEERT NIEUWE WACHTEL ATLAS ROTATIEOVEN NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 2 0 21

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4